Lekárka odkazuje Lengvarskému: "My o žiadnom očkovaní v ambulanciách nič nevieme! Vaše sľuby sú nereálne"
19 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský len pred pár dňami vyhlásil, že už začiatkom prázdnin by mohli proti Covidu očkovať aj praktickí lekári vo svojich ambulanciách. Zatiaľ však ostáva iba pri sľuboch.


Nápadu sa potešili viacerí, veď hlavnou myšlienkou je sprístupniť vakcínu čo najširšiemu spektru ľudí. Očkovanie u všeobecných lekárov a pediatrov sa malo spustiť od 1. júla.

Do konca týždňa malo ministerstvo zverejniť výzvu, aby sa lekári zapojili do očkovania svojich pacientov. Lenže je tu víkend a lekári stále nič nevedia.
Lekári sa o očkovaní v ambulanciách dozvedeli z médií

„Z médií sa dozvedám, že už čoskoro sa bude očkovať aj v ambulanciách, ale do dnešného dňa nám žiadne informácie z ministerstva neprišli,“ sťažuje si lekárka Jana Bendová, ktorá chodí vypomáhať aj do vakcinačného centra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave, informuje portál eReport.

V lekárňach vo svete sa očkuje desiatkami vakcín, v SR zatiaľ táto možnosť chýba
V lekárňach po celom svete sa ľudia môžu dať zaočkovať 36 druhmi vakcín. Medzi najčastejšie očkovania patrí chrípka, hepatitída a tetanus. Ako uviedla Slovenská lekárnická komora (SLeK), na Slovensku táto možnosť zatiaľ chýba.... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | tasr


K ministrovmu odhadu začiatku očkovania je skeptická. „Vyriešiť logistiku nebude ľahké. Podľa mňa je ministrom sľubovaný štart 1. júla nereálny,“ dodala lekárka.
Ministerstvo mlčí

Minister pritom ešte pred pár dňami odhadol, že do výzvy sa prihlási aspoň jeden lekár v každom menšom regióne. V danej veci sme oslovili aj samotný rezort. Chceli sme vedieť, či je výzva zverejnená a či je začiatok očkovania v ambulanciách, ktorý by sa mal spustiť 1. júla, reálny. Na odpovede zatiaľ čakáme.

Doktor Lakota varuje: Očkovanie ľudí mRNA vakcínami proti SARS-COV-19  je potrebné okamžite zastaviť!
Celý svet bojuje s koronavírusom už viac ako rok a pol, lenže zatiaľ to na veľké víťazstvo nad zákernou chorobou nevyzerá. A to napriek mohutnej vakcinácii za ostatné mesiace. Peter Lipták zverejnil status, v ktorom právnik Peter Weis priblížil... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik