Identita potvrdená: V Benátkach zomrel syn známeho slovenského kardiológa
19 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Veľká tragédia v rodine známeho slovenského lekára a držiteľa ocenenia Krištáľové krídlo profesora Róberta Hatalu. Začiatkom týždňa mal v luxusnom hoteli v centre Benátok zomrieť jeho dospelý syn.


Tragédia sa stala v utorok ráno v Benátkach v historickom centre. V priestoroch prestížneho Hotela Bauer bol nájdený mŕtvy 22-ročný mladík. Jeho telo objavili krátko pred 9. hodinou ráno na vnútornom nádvorí.  Zdravotníci sa snažili chlapca oživiť, ale bezvýsledne.
Identita potvrdená

Pôvodná informácia talianskych policajtov znela, že obeťou je beloch neznámej totožnosti. Neskôr, keď vykonali obhliadku miesta tragédie a izbu, kde býval, spresnili, že by malo ísť o muža z východnej Európy.

Polícia vypočula priateľov nebohého a bola nariadená súdna pitva. To sa už vedelo, že nebohý pochádzal zo Slovenska a bol synom renomovaného kardiológa Róberta Hatalu z prvého manželstva, píše Pluska.

Obrovská tragédia: Mladý Slovák zahynul v Benátkach po páde z hotela!
V Benátkach došlo k obrovskej tragédii. Iba dvadsaťdvaročný Slovák tam prišiel o život po páde z okna luxusného hotela v centre mesta. Polícia prípad vyšetruje. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Neskôr to potvrdili aj talianski vyšetrovatelia. Okolo tragickej udalosti koluje mnoho hypotéz. Dôvody pobytu chlapca v Benátkach nie sú zatiaľ známe a ani to, ako k nešťastiu došlo.
Smúti aj Fischer

Správa o hroznej udalosti sa hlboko dotkla aj špičkového kardiológa Viliama Fischera (82). S Róbertom Hatalom a jeho manželkou boli nielen dlhoroční kolegovia, ale aj priatelia.

Ukrajinskí zaľúbenci sa na znak svojej lásky k sebe pripútali. Po štyroch mesiacoch chcú ísť čo najďalej od seba
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


Fischer priznal, že sám sa ešte neodvážil rodine zavolať a vyjadriť úprimnú sústrasť. „Rozmýšľal som, že tak urobím, ale viete, v tejto fáze..., nechcel som ešte viac jatriť ich bolesť. Obaja sú to veľmi múdri, vnímaví a citliví ľudia," poznamenal kardiológ.
Reagovalo aj ministerstvo

Rezort zahraničia reagoval veľmi stroho. „Aj v takých tragických prípadoch, ako sú úmrtia našich občanov v zahraničí, rezort diplomacie vždy poskytuje súčinnosť či už pozostalým, alebo príslušným orgánom doma a v zahraničí. Vzhľadom na zákon o ochrane osobných údajov nemôžeme poskytovať žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca ministerstva Juraj Tomaga.

Česi zakotvia v ústave právo brániť sa so zbraňou. Po USA a Mexiku budú tretí na svete
Česká snemovňa dnes bez zmien schválila senátne doplnenie Charty základných práv a slobôd. To pojednáva o tom, že bude do Ústavy ČR zakotvené právo brániť seba aj iných sa zbraňou za zákonných podmienok, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková