"Čo posilní váš imunitný systém? Nič! Treba ho vzdelávať," píše Michal Šebeňa
19 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová






"Čo posilní vašu imunitu? Nič. Ešte raz zopakujem. Nič. Nič neposilní váš imunitný systém. Ak by ste chceli posliniť váš imunitný systém, mohlo by to ľahko spôsobiť veľmi vážne ochorenie. Alebo vás dokonca aj zabiť. Samotný imunitný systém reguluje svoju aktivitu prostredníctvom cytokínov. Sám dobre vie, kedy musí zvýšiť imunitné reakcie alebo ich zabrzdiť. To, čo skutočne potrebujeme, je tzv. vzdelaný a vyvážený imunitný systém." Michal Šebeňa



Michal Šebeňa je učiteľ, športovec a venuje sa nevšednému koníčku. Učarovali mu pavúky a hady. Ešte v marci zverejnil na sociálny sieti status, v ktorom priniesol laický pohľad športovca na fungovanie imunitného systému. Ja čas si ho zopakovať.


Vzdelávajte vlastný imunitný systém

Dobrý imunitný systém podľa Michala treba vzdelávať. Potrebuje chodiť do školy. A najlepšími učiteľmi vlastného imunitného systému môžeme byť my. Nemusíme pritom nikam chodiť. A nemusíme ani podporovať farmaceutický priemysel. Stačí postupovať podľa Michalovho všeobecného plánu. A nemyslieť si to, že nikdy neochorieme."Všetci občas ochorieme. Prechladnutie, chrípka. Ale žiadne vitamíny nemajú voči vírusom, baktériám účinok. Len samotná imunita. Žiadne vitamínové doplnky. Proste nič. Prirodzená strava obsahuje podporné látky, ktoré uľahčujú vstrebávanie vitamínov a minerálov do buniek a neodporujú si. A vyhýbajte sa prehnanej dezinfekcií. Vírusy a baktérie sú všade. Naše telo potrebuje aj to prechladnutie. To je tá škola pre náš imunitný systém," vysvetľuje.




Vynechajte dezinfekciu a vylučujte endorfíny

Michal odporúča vyvarovať sa prehnanej dezinfekcii a odporúča pravidelný pobyt na čerstvom vzduchu v každom ročnom období. "Behajte, smejte sa, buďte špinaví, makajte a bavte sa. Ak chováte zvieratá, hladkajte ich. Vylučujete pritom endorfíny a predávate si navzájom baktérie a vírusy s novou antigénnou štruktúrou, na ktoré sa imunita perfektne učí a zdokonaľuje. Toto je vlastne starodávna forma očkovania," píše.


"Vyvíjali sme sa viac ako milión rokov v divočine. Žili sme medzi inými tvormi a jedli špinavé veci. Život v našom modernom, antiseptickom, vnútornom a kontrolovanom prostredí nie je prirodzeným stavom nášho druhu," vysvetľuje.


Pellegrini: "Skoro som odpadol! Najskôr perverzný nápad o povinnom očkovaní, a potom klamstvá o mne!"
Expremiér Peter Pellegrini ostro vystúpil proti hnutiu OĽANO, ktoré prišlo s "perverzným nápadom o povinnom očkovaní". Na mušku si nekompromisne zobral aj poslanca Juraja Krúpu a žiada od neho ospravedlnenie. Krúpa totiž o Pellegrinim povedal, že... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Diana Zaťková



 Ďalšie odporúčania zhrnul v niekoľkých bodoch


"Zdravo sa stravujte. Výživa by mala pochádzať iba z jedla. Neužívajte vitamíny v pilulkách a tabletách, telo si z nich nevezme takmer nič. Neexistujú dôkazy o tom, že umelé vitamínové doplnky sú zdravé. Dokonca môžu byť toxické. Ich chemická štruktúra je iná ako prirodzená. Žiadne vitamíny nie sú účinné na vírusy a baktérie," píše.




Odporúča tiež pravidelne cvičiť, najlepšie vonku. Dopriať si aspoň 7 hodinový spánok. Neužívať antibiotiká, pokiaľ nie sú predpísané po vykonaní kultivačného testu a testu citlivosti na ATB. Nedržať prísne diéty a nekupovať prípravky, ktoré sľubujú zaručené schudnutie. Konzumovať citrusové plody, nestresovať sa a vyvarovať sa sladkostiam.



Alkohol a cigarety musia byť úplne pasé




Podľa Michala Šebeňu by sme mali obmedziť alkohol. Najlepšie je ho vôbec nepiť. "Alkohol je chemická látka, ktorá vôbec do organizmu nepatrí. Zabudnite na slová pivo je zdravé, plné vitamínov a podobné bludy. Tie by sa tam ťažko udržali. A alkohol blokuje vstrebávanie a metabolizmus. Neverte tomu. Samozrejme cigarety tiež bokom," vysvetľuje.


Pozor! Celý budúci týždeň budú na Slovensku manévre zahraničných vojsk
Ministerstvo obrany upozorňuje na 31 cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez naše územie. Na Slovensku sa tak v období od 21. do 27. júna budú presúvať spojeneckí vojaci v rámci cvičení Atlantic resolve a Slovenský štít... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Diana Zaťková