Sledujme Britániu, od očkovania koronavírus nezmizne, odkazuje Visolajský
18 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Leto nás pred treťou vlnou nezachráni. Dôkazom sú Veľká Británia a Portugalsko. Počet nakazených rastie. Na svedomí to má nová, agresívnejšia indická mutácia Delta variant. Je infekčnejšia, odolnejšia, spôsobuje viac úmrtí a ťažších stavov a vyčíňa. Aj vo Veľkej Británii, kde je zaočkovaných vyše 80 percent dospelej populácie. Sledujme Britániu. Od očkovania koronavírus nezmizne, odkazuje Visolajský.


Peter Visolajský je lekár, ktorý nedávno na sociálnej sieti upozornil, že nás leto pred treťou vlnou nezachráni. Či nás zachráni očkovanie, jednoznačne nepotvrdil.
Uvidíme, čo prinesie prax

„Práve na tejto krajine teda v najbližších týždňoch v praxi uvidíme, či očkovanie splní naše očakávania aj pri agresívnejšej mutácii. Uvidíme, či vlna pozitívnych bude nasledovaná aj nárastom počtu pacientov v nemocniciach a neskôr aj vlnou úmrtí. Zatiaľ to našťastie tak nevyzerá. Zatiaľ…," napísal.

Vyzýva kompetentných, aby sledovali situáciu vo Veľkej Británii. Dôležité je podľa neho, či s nárastom počtu pozitívnych stúpne aj počet hospitalizovaných a úmrtí. Do pozornosti na sociálnej sieti dal aj niekoľko grafov a vie, že leto a ani horúce počasie nás nezachránia.

Šokujúce zistenie: Experti upozorňujú na meškajúci vedľajší účinok vakcíny Pfizer
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Od očkovania koronavírus nezmizne

„Nárast počtu infikovaných, tak ako prišiel v Anglicku, príde aj k nám. Otázka je, či bude naša populácia tak chránená očkovaním ako tá britská. Od očkovania nečakáme, že koronavírus zmizne z našej planéty. Nie, ten tu zostane aj po preočkovaní," píše.
Veľká Británia brzdí

Termín uvoľňovania protipandemických opatrení posúva Britská vláda o štyri týždne. "Počet nakazených v krajine za posledný týždeň stúpol o 64 percent za týždeň. Počet pacientov v nemocniciach sa zvýšil o 50 percent, uviedol na tlačovej konferencii britský premiér Boris Johnson. Jeho vyjadrenie priniesol portál Startitup.

"Nič sa nestalo!" Ústredná vedkyňa z Wu-chanu okomentovala teóriu o úniku vírusu z laboratória
16 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Vysoký nárast nakazených a hospitalizovaných

Variant delta spôsobil vysoký nárast nakazených i hospitalizovaných pacientov s COVID-19. Portál Startitup priniesol údaje z Anglického úradu pre verejné zdravie (PHE). Vyplýva z nich, že počet nových prípadov sa dostal aktuálne na najvyššiu hodnotu za posledné tri mesiace. "Za sedem dní do 9. júna pribudlo v Anglicku celkovo 37 729 novoinfikovaných, čo zodpovedá 67 prípadom na 100 000 obyvateľov. Je to najviac od 2. marca, keď bola táto hodnota na úrovni 69,6." Prináša denník Startitup.

Dáta bez pátosu opäť zúria! Pracujete so zlými dátami, odkazujú kompetentným
Sme krajina dátových analfabetov? Dáta bez pátosu na sociálnej sieti opäť upozorňujú na problém, ktorý pretrváva. Dátovú negramotnosť a analfabetizmus. "Takto sa to nerobí, do psej matere," odkazujú. A kompetentným posielajú výzvu: "Začnite sa... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová