Pellegrini: "Skoro som odpadol! Najskôr perverzný nápad o povinnom očkovaní, a potom klamstvá o mne!"
18 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Expremiér Peter Pellegrini ostro vystúpil proti hnutiu OĽANO, ktoré prišlo s "perverzným nápadom o povinnom očkovaní".  Na mušku si nekompromisne zobral aj poslanca Juraja Krúpu a žiada od neho ospravedlnenie.  Krúpa totiž o Pellegrinim povedal, že sa už proti covidu zaočkovať dal, no urobil to tajne.


Pelegrini vyhlásil, že OĽANO klame ľudí o očkovaní proti koronavírusu. Od poslanca najsilnejšieho koaličného hráča Juraja Krúpu žiada verejné ospravedlnenie. Krúpa totiž o Pellegrinim povedal, že sa už proti covidu zaočkovať dal, no urobil to tajne a teraz sa iba tvári, že sa tak nestalo, píše portál eReport.
Hlavne, že trnavská firmička zbohatla

Pellegrini na úvod povedal, že pandémia koronavírusu, ktorej čelíme, je vážna vec. Ako však ďalej uviedol, od vlády očakával profesionálnejší prístup pri zvládaní druhej vlny.

“Napriek tomu, že sme ich jasne upozorňovali na mnohé veci, ktoré podcenili v lete, že prestali trasovať ľudí, naše hranice boli deravé ako ementál, neurobili nič," obviňuje šéf Hlasu koalíciu.

Bývalá Lipšicova právna kancelária bude inkasovať za špicľovanie zamestnancov ministerstva
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude platiť právnickej kancelárie, ktorej partnerom bol aj Daniel Lipšic, za špicľovanie zamestnancov tohto ministerstva. Zmluvu stihol podpísať ešte minister Ján Mičovský pred svojou demisiou.... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriel Matta


Podľa Pellegriniho jediné, na čo sa Igor Matovič a jeho OĽANO zmohlo, bolo nútiť všetkých obyvateľov Slovenska, milióny zdravých ľudí, aby sa pravidelne dobrovoľne, povinne – nepovinne testovali.

"Aby sa minuli tie milióny testov, ktoré nakúpila trnavská firmička, ktorá vďaka tomu zarobila minulý rok milióny eur. Táto firmička, ktorá má jasné prepojenia na Igora Matoviča a jeho priateľov,” pripomenul Pellegrini.
Vakcíny Sputnik? Budú asi najdrahšie na svete

Pri téme očkovania expremiér pripomenul, že strana Hlas od začiatku hovorila o vakcíne ako o dobrovoľnom a dobrom nástroji na to, aby sa Slovensko vyhlo prípadným ďalším komplikáciám či možnej tretej vlne pandémie. 

Becík sa opäť búri: Chcem vedieť, koľko zarobili Matovičovi ľudia na testovaní a MOM-kách! (VIDEO)
Branislav Becík je známy svojím kritickým postojom k súčasnej vládnej garnitúre, ktorá sa, podľa neho, vôbec nespráva tak, ako to pred voľbami ľuďom sľubovala. Podľa starostu Dvorov nad Žitavou predtým vodu kázali a teraz víno... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


“Predstavitelia našej strany, vrátane mňa vždy odporúčali a vyzývali slovenskú verejnosť, aby tí, ktorí chcú, sa zaočkovať dali a využili túto možnosť,” vyhlásil Pellegrini, ktorý sa dotkol aj nákupu ruskej vakcíny Sputnik V. Označil ho za “úplne spackaný” obchod: “Budú to pravdepodobne najdrahšie vakcíny na svete.”
Povinné očkovanie? Nikdy!

Podľa Pellegriniho prišlo OĽANO s myšlienkou, že za nelichotivý stav zaočkovanosti na Slovensku je zodpovedná opozícia.

“Koalícia dokonca prišla až s takým perverzným nápadom, že chce rozmýšľať o tom – a ide si to dať preveriť na ministerstve spravodlivosti, možnosť povinne prikázať niektorým vybraným skupinám obyvateľov sa dať očkovať," krúti hlavou hlasák.

Sudca Dalibor Miľan odmietal nosiť respirátor počas pojednávaní. Šefovi Súdnej rady posiela odkaz
Predseda Súdnej rady Slovenskej republiky Ján Mazák podal návrh na dočasné pozastavenie výkonu funkcie sudcu Daliborovi Miľanovi. Sudca Dalibor Miľan sa odmietol podrobiť protiepidemiologickým opatreniam proti ochoreniu Covid19. Pojednávania viedol... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


"Nikdy nedovolíme, aby vláda, hoci by situácia bola akákoľvek, zákonom či nejakým predpisom chcela nútiť, alebo vydierať občanov, že sa musia dať zaočkovať!” sľubuje Pellegrini.

Expremiér ostro skritizoval aj očkovaciu kampaň. “Hlavne, že trištvrte milardy euro sme vybúchali na nepotrebné plošné testovanie. Ale na normálnu kampaň o očkovaní sme nevedeli dať ani asi pár desať tisíc eur, pretože nič som také veľké nevidel,” chrlil výčitky Pellegrini
Skoro som odpadol

Následne sa expremiér tvrdo obul do poslanca OĽANO Juraja Krúpu, ktorého označil za podlého klamára.

Ak nepustia Pčolinského čo najskôr na slobodu, zaplatíme mu mastné odškodné, varuje Harabin
Väzba exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského zaujala aj Štafana Harabina, exministra spravodlivosti aj expredsedu Najvyššieho súdu. Ako v statuse tvrdí, Slováci sa mu poskladajú na odškodné, ktoré bude určite žiadať od štátu za jeho nezákonnú... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


“Musím povedať, že som skoro odpadol pri televíznej obrazovke, keď som zbadal pána poslanca, myslím Krúpa sa volá, ktorý tu prišiel s objavnou informáciou, že ja som tajne zaočkovaný, len o tom nechcem nikomu nič povedať a hrám sa na človeka, ktorý sa očkovať nechce dať. Prosím vás ešte raz, skoro som odpadol pri televíznej obrazovke, čo za bludy tu tento pán rozpráva,” rozhorčoval sa Pellegrini.

“Všetkých vás chcem ustiť, že nie som tajne zaočkovaný proti covidu. Som človek, ktorý covid prekonal a o tom, či sa dá zaočkovať, alebo nedá sa zaočkovať sa ešte nerozhodol. A zatiaľ sa očkovať nemienim,” zdôraznil šéf Hlasu.

Kollár: Spravodlivosť nemôže byť dosiahnutá cez nezákonné postupy
Podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára sa aj v súčasnom boji za spravodlivosť a proti zločinu musí postupovať v súlade so zákonom. V opačnom prípade by sa len opakovali rovnaké chyby ako za vlád Fica a Pellegriniho. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Politické dno

Na margo Krúpu uviedol, že on ešte také prerazenie politického dna nevidel. Povedal, že by si vedel predstaviť, ako by sa dalo na slová Krúpu reagovať, ale nechce byť vulgárny už len preto, že je bývalým premiérom: “To je niečo, čo sa dá opísať len vulgárnymi výrazmi.”

Následne Krúpu vyzval, aby sa mu pred kamerami ospravedlnil, alebo ukázal dôkazy, že sa tajne zaočkoval. Poslanec Krúpa, na tlačovku Pellegriniho reagoval prakticky okamžite cez video, dokonca sa ospravedlnil.

Prečo Kuciakovci pýtajú milión od obžalovaných? Vinia ich, že im ide o peniaze
Obe rodiny Kuciakovcov aj Kušnírovcov si nárokujú od obžalovaných z vraždy ich detí takzvanú nemajetkovú ujmu. Zákon umožňuje, aby poškodený alebo jeho pozostalá rodina dostala takpovediac odškodné. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Diana Zaťková