Lengvarský: Na vládu predložím uznesenie o predaji či darovaní vakcín Sputnik V
18 | 06 | 2021 I tasr

O dávky vakcíny Sputnik V, ktoré Slovensko nevyužije, prejavili záujem krajiny západného Balkánu. Počas pracovného výjazdu na východe Slovenska, na ktorom hovoril aj o téme očkovania, to potvrdil minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Na rokovaní vlády chce predložiť uznesenie o predaji či darovaní nevyužitých dávok.


"Dostali sme otázku na počet dávok, to, samozrejme, ešte presne nevieme, keďže registrácia na Sputnik sa končí 30. júna. Ale záujem tu je," uviedol minister s odkazom na rokovania, ktoré vedie Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Avizoval, že na budúci týždeň chystá na rokovanie vlády uznesenie, na základe ktorého bude môcť Slovensko predať alebo darovať, prípadne kombináciou týchto foriem odovzdať nevyužité dávky vakcíny Sputnik V.

Očkovanie ruskou vakcínou proti ochoreniu COVID-19 sa na Slovensku začalo v pondelok (7. 6.). Slovensko má k dispozícii dávky pre 100.000 ľudí. Ako vyplýva z dát Inštitútu zdravotných analýz (IZA), dostupných na webe cakaren.vercel.app/projekt, na Sputnik V aktuálne čaká  4947 ľudí.

Šokujúce slová Kaliňáka: Akokoľvek sa Mikulec bráni, je jasné, kto je zodpovedný za smrť Lučanského
Zrejme nečakal takúto ostrú reakciu svojho predchodcu. Minister vnútra Roman Mikulec nedávno uviedol, že policajný exprezident Milan Lučanský, ktorý zomrel na konci minulého roku na následky pokusu o samovraždu, naznačil Mikulcovi, že si vezme... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Tibor Sipos