Korčok znovu nesklamal, pretože opäť chce byť len poskokom USA, tvrdí Belousovová
18 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bývalá predsedníčka SNS Anna Belousovová je srdcom národniarka, preto asi nikoho neprekvapí jej kritický postoj voči ministrovi zahraničných vecí Ivanovi Korčokovi. Tomu v statuse nevie odpustiť aký postoj zaujal k USA miesto toho, aby hájil záujmy EÚ a najmä Slovenska.


Podľa Belousovovej, súčasnej šéfky strany Národ a Spravodlivosť, Korčok znovu nesklamal. V statuse na sociálnej sieti sa vyjadrila jasne, že podľa šéfa našej diplomacie je dobré ak je EÚ iba akýmsi príveskom a poskokom USA.

„Podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka by Európska únia mala prehodnotiť svoje ambície byť globálnym hráčom a sústrediť sa radšej na jednotlivé výzvy, ako tie na západnom Balkáne, Blízkom východe, Ukrajine a v severnej Afrike,“ píše v úvode statusu Belousovová.



„Ak EÚ nemá mať globálne ambície, v preklade to znamená, že EÚ bude (respektíve už je) len príveskom niektorého z globálnych hráčov. Hádajte ktorého? Pomôcka - Sú traja svetoví globálni hráči: Rusko, USA a Čína. Korčok nesklamal. V skutočnosti vyjadril názor, že je dobré, ak EÚ je prívesok a poskok USA,“ konštatuje na záver expolitička Anna Belousovová.

Belousovová: "To, čo teraz predvádza tzv. "vyspelý západ" je už totálne pokrytectvo!"
"Vážení západní demokrati! Svoje hriechy koloniálnej minulosti spojené s otroctvom a drancovaním neodčiníte tým, že budete do rolí historických postáv belochov obsadzovať vo filmoch černochov. Ani tým, že budete pri rôznych príležitostiach kľačať... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová