Doktor Lipták šokuje: Niektorí vedci si myslia, že smrťou do dvoch rokov po zaočkovaní je ohrozený každý zaočkovaný!
18 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Peter Lipták je praktický lekár s dlhoročnou praxou, ktorý nielenže odmieta nosenie rúška, ale nie je ani zástancom očkovania proti koronavírusu pre tých, ktorí sa očkovať dať nemusia. V statuse na sociálnej sieti aj vysvetľuje dôvody, prečo očkovanie istými vakcínami neodporúča.


Problémy niektorých vakcín proti COVID-19 neobišli ani Slovensko. Doktor Lipták je preto proti očkovaniu zdravých ľudí. „Nevoňajú“ mu ani niektoré druhy vakcín, ktoré sa na to používajú. Naopak, v statuse krúti hlavou nad tým, že minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odmieta nakúpiť neregistrovanú ruskú vakcínu Sputnik V, ktorá je, podľa neho, lepšia ako tie ostatné, ktorými sa u nás očkuje.
S-protein spôsobuje trombofilný stav a vedie k trombotickým komplikáciám

Podľa Liptáka dnes stále viac vedcov pochybuje o tom, či využitie S-proteinu pri očkovaní, ktorý u covidu zodpovedá za trombotické komplikácie, je dobrý nápad. „S-protein sa po očkovaní hromadí prakticky v každom tkanive a spôsobuje očkovaním získaný trombofilný stav, ktorý vedie k trombotickým komplikáciám, ako je napríklad srdcový infarkt či porážka,“ vysvetľuje Lipták a dodáva, že u nás je varovaním napríklad osud Jula Viršíka, ale aj ďalších, dokonca 40 aj 30 ročných. „Patológ Palkovič výsledky skúmania Viršíkových tkanív na obsah S-proteinu nereportoval. Niektorí vedci si myslia, že smrťou do dvoch rokov po zaočkovaní je ohrozený každý zaočkovaný,“ šokuje doktor Lipták, ktorý sa pýta, či sa včasným nasadením celoživotnej antiagregačnej alebo antikoagulačnej liečby u očkovaných dá zabrániť nepriaznivej prognóze.



„Napríklad by sa mohol využiť Acylpyrín alebo Warfarín, nízkomolekulárne heparíny či nové antikoagulanciá- dabigartran, rivaroxaban, apixaban... Čo si myslíte Vy ako vedec? Prípadne aké názory na tento problém sú vo Vašej vedeckej komunite? Naozaj pri takejto kontroverznej záležitosti žiadne pochybnosti?“ kladie doktor Peter Lipták zaujímavé otázky smerom k vedcom.


Lengvarský blokuje očkovanie Sputnikom a tým prípravu na tretiu vlnu Covidu

Lipták v statuse upozorňuje aj na to, že šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský odmieta nakúpiť chladničkový Sputnik, ktorý je účinný aj na delta mutáciu a môžu s ním bez problémov očkovať všeobecní lekári v ambulanciách. „Dalo by sa to tak vystihnúť, že nielenže nevyužíva čas na prípravu Slovenska na tretiu vlnu účinným a bezpečným očkovaním rizikových skupín Sputnikom V, ale sám toto očkovanie blokuje a pripravuje podmienky pre šírenie infekcie na jeseň tak, aby následky boli pre ľudí z rizikových skupín čo najhoršie,“ šokuje v závere svojho statusu doktor Peter Lipták.

Lipták: mRNA vakcíny by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov
Ruský a v EÚ stále neregistrovaný Sputnik na Slovensku úplne prepadol. Nie však preto, že by bol zlý, ale preto, že sa mu u nás spravila neželaná „popularita“. Tiež preto, že naťahovanie okolo jeho schválenia u nás trvalo pridlho. Ten, čo doma... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik