Za mrežami sa schádza skutočná elita. Pri akcii Mýtnik II. zadržali bývalého podpredsedu ÚVO
17 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Druhý diel Mýtnika je už na scéne. NAKA dnes v rámci akcie Mýtnik II. opäť zatýkala. Obvinených je šesť osôb. Z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.


Policajti z Národnej kriminálnej polície ráno opäť „zaklopali“ na dvere niektorým ľuďom, ktorí sú podozriví z trestnej činnosti. Ako informuje televízia TA3, tentokrát ide o akciu Mýtnik II.. Bolo zadržaných až šesť osôb, ktoré sú obvinené z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.
Kto „natrel“ Holáka? Suchoba, Imrecze či Brhelovci?

Jedným zo zadržaných má byť podľa informácií TA3 Andrej Holák, bývalý podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie. Jeho zadržanie má súvisieť s obstarávaním IT systému pre finančnú správu. V tejto súvislosti sú už obvinení milionár Michal Suchoba aj bývalý šéf finančnej správy František Imrecze, ktorý len pred pár týždňami začal spolupracovať s políciou. Andrej Holák nie je jediný zadržaný, pretože spolu s ním skončilo na NAKA ďalších päť osôb.

„Národná kriminálna agentúra aktuálne vykonáva procesné úkony v rámci policajnej akcie s krycím názvom Mýtnik II,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka s tým, že viac informácií v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné poskytnúť. V rámci kauzy Mýtnik je od januára obvinený aj podnikateľ Jozef Brhel, jeho brat Peter Brhel či bývalý šéf IT sekcie finančnej správy Milan Grega. Ich obvinenia sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

Pri akcii Mýtnik zadržala NAKA okrem Imreczeho aj ďalších šesť ľudí
NAKA pri dnešnej akcii Mýtnik okrem bývalého šéfa finančnej správy zadržala ešte šesť ľudí. Ďalší dvaja sa nachádzajú v zahraničí. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.