Matovič uznal, že ako premiér zlyhal, lebo mu nemal kto radiť: "Kolíková s Pellegrinim si skoro dali jazýčkovú"
17 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Šokujúca spoveď expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča pre Aktuality rozpútala vášne. Uznáva, že ako premiér zlyhal, informuje eReport.
Mal som sa zbaviť Sulíka a bol by pokoj

Matovič vie, kde nastala chyba v časoch, kedy sedel v kresle predsedu vlády. „Nemal som blízkych ľudí, ktorí by mi dennodenne hovorili, toto by si mohol, toto by si nemusel. Jednoducho chcel som šetriť a potom som bol taký samorast v kresle premiéra. Možno aj preto to tak dopadlo,“ uznal. Dodal, že chýb spravil mnoho.

Jedna z nich podľa jeho bola, že sa včas nezbavil ministra hospodárstva a lídra SaS Richrada Sulíka. „Osobne si myslím, že prvým zle zapnutým gombíkom bolo, že som od začiatku nechal vyskakovať Sulíka a stranu SaS všetkým ostatným koaličným stranám po chrbtoch. Od začiatku nám podrážali nohy,“ sťažoval sa. Išlo najmä o opatrenia, ktoré Matovič zaviedol a s ktorými Sulík často nesúhlasil. "Vtedy sme sa mali zbaviť SaS a bol by pokoj," dodal.

Celosvetovo uznávaný virológ Matovič straší: Ak sa nedáte očkovať, na jeseň tu máme tretiu vlnu
Celosvetovo uznávaný virológ Igor Matovič, toho času slovenský minister financií, sa na Facebooku nechal počuť, že takzvaná Delta (indická) mutácia koronavírusu bude čoskoro na Slovensku dominantná. Poplakal si nad nízkym záujmom o očkovanie. A... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Kolíková by si s Pellegrinim sadla

V prípade, že by nasledujúcej vláde predsedal či bol členom koalície líder Hlasu Peter Pellegrini, podľa Matoviča by s ním v koalícii, na rozdiel od neho či šéfa parlamentu Borisa Kollára, dokázala fungovať ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Šéf OĽaNO jej povedal do očí, že jej neverí a myslí si, že klame v súvislosti s podvodom. "Povedal som jej: Mária, ja si myslím, že ten podvod si spáchala. Mňa si nepresvedčila,“ nechal sa počuť.

„O dosť viac by si s Pellegrinim rozumeli Mária Kolíková alebo Richard Sulík,“ pokračoval Matovič. „Mnohí ľudia mi hovoria, že to je selanka a pomaly si tam dali jazýčkovú,“ uzavrel.

Matovič stále nestihol predstaviť daňovo-odvodovú reformu: Zasahuje Za ľudí, navrhuje nižšie dane
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos