Matovič stále nestihol predstaviť daňovo-odvodovú reformu: Zasahuje Za ľudí, navrhuje nižšie dane
17 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Minister financií Igor Matovič sľuboval predstaviť daňovo-odvodovú reformu už minulý mesiac. Keďže nekoná, zasiahla strana Za ľudí, píše Nový Čas.

Koaličná strana Za ľudí presadzuje, aby sa sadzba dane z príjmov právnických osôb znížila zo súčasných 21 na 19 percent. Chce zaviesť pre firmy jednotnú sadzba dane. Podľa Matovičovho poradcu a hlavného odborníka Za ľudí pre ekonomiku by daňovo-odvodová reforma mala zaviesť aj zvýšenie superodpočtu na výskum. Ďalej zvýhodnené odpisovanie rôznych investícií do Industry 4.0 či vývoj a zníženie sadzby na sociálne poistenie pre zamestnávateľov o jeden percentuálny bod. „Pôjdeme s tým za ministrom financií," uviedol Tomáš Meravý.

Matovičom toľko sľubovaná daňovo-odovodová reforma však nebola predstavená dodnes. "Slovensko potrebuje poctivú a prorodinnú reformu, ktorá zjednoduší daňový systém a dane budú spravodlivé a férové," uviedol expremiér a šéf hnutia OĽaNO už na začiatku mája.

Ticho pred búrkou. Daňovo-odvodovú reformu nepredstavili. Minister financií sľúbil už pred mesiacom, rezort mlčí
Na daňovo-odvodovej reforme pracoval už bývalý minister financií, teraz premiér Eduard Heger (OĽaNO). Matovičova daňovo-odvodová reforma mešká. Od zverejnenia prvého návrhu prešiel takmer mesiac. Matovič vtedy sľúbil, že detaily budú známe do dvoch... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová