Lipták: mRNA vakcíny by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov
17 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ruský a v EÚ stále neregistrovaný Sputnik na Slovensku úplne prepadol. Nie však preto, že by bol zlý, ale preto, že sa mu u nás spravila neželaná „popularita“. Tiež preto, že naťahovanie okolo jeho schválenia u nás trvalo pridlho. Ten, čo doma máme, nevyužijeme, a dovoz ďalšieho je nepravdepodobný.


Názor na celú situáciu v statuse vyjadril aj doktor Lipták, ktorý zverejnil aj článok o vakcinácii v Rusku a v Moskve. V statuse naznačil, že mRNA vakcíny, ktorými sa v Európe prevažne očkuje, nie sú vhodné a navyše by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov. Naopak, Rusko očkuje vlastnými, vektorovými vakcínami.
mRNA vakcíny sú stále príliš reaktogénne a ich zloženie je katastrofa

„Rusko očkuje len vakcínami vlastnej produkcie. Nepredpokladám, že by dobrovoľne eliminovali vlastné bezpečnostné zložky, ale aj ďalšie dôležité skupiny verejných zamestnancov v oblasti zdravotníctva, školstva, dopravy. To isté platí aj pre Čínu,“ uvádza. Lipták.

Dodáva, že horšia je situácia v EÚ, kde sa očkujú prevažne mRNA vakcínami. "Časť vedeckých kapacít upozorňuje, že mRNA vakcíny by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov," dodáva.

Doktor Lipták šokuje: U ľudí, ktorí nie sú rizikoví, ale aj u detí, je očkovanie nezmyslom! (VIDEO)
Peter Lipták je praktický lekár, ktorý síce nepracoval počas najväčšej pandémie v nemocnici, zato s pacientami s koronavírusom sa vo svojej ordinácii stretával. Priznal zo aj v rozhovore, ktorý je zverejnený vo videu v statuse Tomáša... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Pretože ešte neboli celkom pripravení. mRNA vakcíny sú stále príliš reaktogénne, ich zloženie je stále katastrofa. Musíte ich skladovať pri teplotách okolo 20 alebo mínus 80 stupňov. Nie sú stabilné. Bez tejto pandémie by takéto látky v tomto štáte nikdy neboli schválené,“ končí status Lipták.

V článku priloženom k statusu sa tiež dozvieme, že Moskva sa stala prvým mestom na svete, ktoré zaviedlo povinné očkovanie proti koronavírusu nielen pre zdravotníckych pracovníkov, ale aj pre zamestnancov v rôznych priemyselných odvetviach vrátane stravovania, dopravy a múzeí.



Ruský prezident Vladimír Putin sa minulý týždeň snažil upokojiť Rusov slovami, že počas celonárodného zavedenia vakcíny nedošlo k “jedinému závažnému prípadu komplikácií, a tak sa niet čoho báť“. V Rusku zaznamenali veľký nárast koronavírusu, preto starosta Moskvy Sergej Sobyanin zaviedol tento týždeň zákaz nočného života a štyri dni platenej dovolenky pre pracovníkov v snahe spomaliť šírenie vírusu.

MUDr. Lipták varuje: Najviac ľudí, až 262 z milióna zaočkovaných, zomiera po vakcíne Moderna!
Aj na Slovensku prebieha vakcinácia proti COVID-19 pomalšie, ako by sa zdalo. Niet sa čomu čudovať, pretože Slováci strácajú vieru v niektoré vakcíny. A keďže si nemôžu vybrať, tak váhajú. Doktor Lipták vo svojom blogu ukazuje, ako na tom skutočne... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik