Celosvetovo uznávaný virológ Matovič straší: Ak sa nedáte očkovať, na jeseň tu máme tretiu vlnu
17 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Celosvetovo uznávaný virológ Igor Matovič, toho času slovenský minister financií, sa na Facebooku nechal počuť, že takzvaná Delta (indická) mutácia koronavírusu bude čoskoro na Slovensku dominantná. Poplakal si nad nízkym záujmom o očkovanie. A postrašil treťou vlnou pandémie.

"Nestačím sa čudovať naivite ľudí, ktorí si ešte dnes naivne myslia, že Slovensko dokáže nejakým zázrakom zabrániť príchodu nebezpečného Delta variantu (indický variant) Covid-19 na Slovensko," napísal náčelník OĽANO.




Matovič uviedol, že v Anglicku vytlačila indická mutácia britskú. Vraj na Slovensku zabila 10 tisíc ľudí. Akoby expremiér v čase šírenia britskej mutácie nenaháňal ľudí do radov na testovanie. Tam sa nákaza niesla široko-ďaleko.

"Myslieť si preto, že pri úplne uvoľnených opatreniach a lážo-plážo cez hranice Delta na Slovensku už nezapúšťa korene, je naivné." Tvrdí Matovič s istotou vedca ovenčeného Nobelovou cenou.




A na záver pridáva neodmysliteľné bu-bu-bu: "Delta na Slovensku je. A je len otázkou mesiaca-dvoch, kým nebude aj u nás dominantná. Čo pri mimoriadne nízkej zaočkovanosti a nízkom záujme o očkovanie je istota pre jesennú tretiu vlnu."

Anna Belousovová žije s novým partnerom: Taktiež pôsobil v politike!
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos