Blaha: Držia sa už len na vlásku, ich koniec sa blíži a náš tlak bude pokračovať
17 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pri pokuse odvolať ministra vnútra Romana Mikulca sa opozícia snažila, čo jej sily stačili. Lenže koalícia ministra podržala. Sklamaní boli najmä v Smere, ktorí vyvinuli maximálne úsilie, aby jeho hlava padla. Netajil to v statuse ani podpredseda strany Ľuboš Blaha.


Práve Blaha aj jeho stranícky šéf Robert Fico vytiahli na Mikulca zbrane naozaj ťažkého kalibru, no ani to im nepomohlo. Obranný štít v podobe poslancov OĽaNO s prispením strán SaS a Za ľudí to ustál. Opozícii tak opäť ostali iba oči pre plač, čo v statuse evidentne ťažko rozdýchaval aj Ľuboš Blaha.
Ukázalo sa, že Mikulec je symbolom rodinkárstva a policajného teroru

„Je fascinujúce sledovať, ako sa koalícia vytešuje, že minister vnútra v hlasovaní o nedôvere dostal podporu ´až´ 72 poslancov. Koalícia disponuje vyše 90 hlasmi, no nech rátam, ako rátam, akosi – nevydalo,“ píše Blaha s dodatkom, že Mikulcovi ukázali figu borovú Kollárovci aj kopa ďalších.

„Hejtujú ho poslanci Sme rodiny, SaS-ka pri ňom prevracia oči, všetkým tam smrdí. A on sa, trdielko, rehlí, aký je úspešný. Dvojdňová schôdza parlamentu ukázala, že Mikulec je symbolom rodinkárstva a policajného teroru. Nevie obhájiť ani len svoje vzdelanie, ani len svoje hodinky - on ani nevie, že je,“ púšťa sa Blaha do svojského humoru. Mikulec podľa neho nevyvrátil jediné podozrenie, nikto sa ho nezastal a jediné, čo si od koalície vypočuli, bol jeden z nervových záchvatov Igora Matoviča, ktorý sa došiel vyplakať do parlamentu.

Minister vnútra Mikulec má podporu len 72 koaličných poslancov. Vo funkcii, žiaľ, aj tak ostáva
16 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Preferencie sa im rútia dole a sú rozhádaní

„Držia sa už len na vlásku, ich koniec sa blíži a náš tlak bude pokračovať,“ upozorňuje koalíciu Blaha. Konštatuje, že preferencie sa im rútia dole, referendum sa blíži a oni sú totálne rozhádaní. „To nie sú ministri, to sú trosky. Celá tá ich salarabanda pôjde dole. Aj s púťovým kazateľom, ktorého majú na čele,“ prízvukuje podpredseda Smeru. Ako je uňho v poslednom čase zvykom, nezabudol si kopnúť ani do hlavy štátu. „Prezidentka Čaputová na Globsecu kompletne zradila národno-štátne záujmy Slovenskej republiky a vyhlásila, že Slovensko by v EÚ nemalo mať právo veta.“

Blaha: Slušnoľudia, nezabúdajte, aj naša trpezlivosť má hranice. Matovičova zlomoc sa musí skončiť!
Minister vnútra Roman Mikulec neprežíva v ostatných dňoch práve pokojné obdobie. Útočnú kampaň, ktorú proti nemu spustili Robert Fico a jeho Smer, by ustál len málokto. A keďže on to zatiaľ zvláda, Ľuboš Blaha sa mu v statuse rozhodol ešte čosi... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Štúr by si vraj pred Čaputovou odpľul

To by podľa Blahu znamenalo, že nám sem navozia toľko migrantov, koľko bude úradníčkom v Bruseli hrdlo ráčiť. „Znamená to, že sa premeníme na niečo ako Oklahomu v Spojených štátoch. Možno nám raz zakážu aj reprezentovať Slovensko v hokeji, už budeme len European Union. Pripravte sa. A Čaputová tlieska. Ona k tomu ešte aj vyzýva. K tomu, aby nás premenili na protektorát. K tomu, aby o nás rozhodovali Nemci s Francúzmi,“ soptí nad Čaputovej vyhlásení Blaha. Tvrdí, že ak by prezidentku Čaputovú stretol Ľudovít Štúr, ktorý celý svoj život bojoval za národnú suverenitu, tak si odpľuje.


Militaristi zúčastnení na Globsecu oklamali aj protivojnového pápeža

Blaha nezabudol skritizovať prezidentku za to, že na summite NATO nemala na tvári rúško, kým doma „v rúšku ešte aj vonku ovoniava kvetinky“. Podľa Blahu pokrytecké a falošné. „A oklamali pápeža. Asi tak sa dá zhrnúť tohtoročný karneval militarizmu, ktorý na Slovensku pracovne nazývajú Globsec. Pápež, ktorý celý život bojuje za chudobných a za mier, rečnil na summite vojnových štváčov, ktorí celý život bojujú za bohatých a za vojny. Smutné,“ píše záverom Blaha.

Ešte však dodáva, že v parlamente predložia zásadné opatrenie ohľadom očkovania detí. „To, čo tu páchajú, sa už viac nedá tolerovať. Bojujeme, ako vieme!“ končí Ľuboš Blaha na jeho pomery celkom pokojný status.

Blaha ostro útočí na prezidentku: Pochopte, že na to nemáte a prestaňte robiť hanbu Slovensku
Členovia Smeru sú v otázke kritiky súčasnej vlády nezastaviteľní. Ako ukázal v statuse Ľuboš Blaha aj prezidentky Čaputovej. Ich zástava je poriadne vysoko a trúbenie do útoku počuť doširoka a doďaleka. Pochopte, že na to nemáte, odkázal hlave... Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik