Norbert Bödör ostáva aj naďalej vo väzbe. Najvyšší súd zamietol jeho žiadosť o prepustenie
16 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Podnikateľ Norbert Bödör ostáva aj naďalej vo väzbe. Najvyšší súd zamietol žiadosť obvineného o prepustenie. Nesúhlasil ani s nahradením väzby iným prostriedkom, informuje TASR.

"Senát 2T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Ing. Norberta B. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 27. mája 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, ako aj jeho žiadosti o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a prijatím peňažnej záruky," uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová.

Išlo o prvú Bödörobu žiadosť o prepustenie z väzby od minuloročného zadržania v kauze Dobytkár. Vo väzbe je od 9. júla 2020, keď o tom rozhodol NS SR. Koncom marca tohto roka NS SR rozhodol, že Bödör ostane vo väzbe do 1. septembra 2021.

V rámci akcie Dobytkár do polovice júla 2020 NAKA obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.