Muža našli mŕtveho po napadnutí medveďom: Na Slovensku sa to stalo prvýkrát za posledných sto rokov
16 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Medveď zabil 57-ročného muža pri obci Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok v Žilinskom kraji. V utorok to potvrdila pitva. Údajne ide o prvý prípad zabitia medveďom na Slovensku za posledných sto rokov, informuje iDnes.

Mŕtveho muža našiel v pondelok jeden z miestnych obyvateľov. Muž mal na hlave, krku a boku závažné poranenia po útoku medveďa, čo potvrdili aj odborníci z Ústavu súdneho lekárstva a medicínskych expertíz Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského. "Predbežná správa z pitvy konštatuje, že zosnulý muž zomrel na následky poranení, ktoré zodpovedajú zraneniam spôsobeným útokom medveďa," oznámila policajná hovorkyňa Gabriela Křemenová.

Lesníci upozorňujú na stupňujúce sa nebezpečenstvo s narastajúcou populáciou medveďov. Pred približne mesiacom napadol medveď obyvateľa Šútova, ktorý sa vydal k neďalekému vodopádu opravovať zábradlie nad potokom na frekventovanej turistickej ceste. Šelma ho pohrýzla a spôsobila mu hlbokú tržnú ranu na nohe. V tomto období sa navyše medvede rozmnožujú. Samce si hľadajú partnerku na párenie a môžu byť agresívne.

To je neuveriteľné! Až osem percent Američanov si myslí, že by premohli leva alebo medveďa grizly
Väčšina Američanov v prieskume uviedla, že by mohla zvíťaziť v zápase s potkanom, mačkou alebo husou. Je však neuveriteľné, že až osem percent Američanov si myslí, že by dokázalo poraziť aj leva a medveďa grizly, informuje portál... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Lukáš Leca