Facebook cenzuruje českú Alianciu za rodinu. Otec a mama vraj nie je tá správna rodina
16 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Cenzúra na Facebooku pokračuje. Medzi organizácie, ktorým odstraňuje údajne nevhodné príspevky, zaradil českú Alinaciu za rodinu. Organizácia upozornila na opakované mazanie príspevkov o tom, že deti potrebujú mať za rodičov muža a ženu, a nie pár rovnakého pohlavia. Píše portál Echo24.cz


Nejde o žiadnu novinku. Aj bežní používatelia častokrát na vlastnej koži okúsili praktiky známe skôr z totalitných režimov. Sociálna sieť Facebook už nie je (ak vôbec niekedy bola) len nestranným prevádzkovateľom online služby na komunikovanie a zdieľanie názorov. Naopak. Facebook veľmi aktívne zasahuje do obsahu, ktorý sa prostredníctvom jeho platformy šíri.

Pokiaľ ide o skutočne problematický obsah, takéto zasahovanie je na mieste. Problém nastáva, ak ide o obsah, ktorý nie je problematický z hľadiska práva, prípadne dobrých mravov, ale celkom zjavne ide len o obsah s iným, ale celkom legálnym a legitímnym svetonázorom. V prípade Facebooku sa zdá, že čím viac je svetonázor liberálny, tým viac je v poriadku. Svetonázor konzervatívny tu ťahá za kratší koniec.
Prípad českej aliancie za normálnu rodinu

Česká Aliancia za rodinu na sociálne sieti Twitter zverejnila "úmrtné oznámenie", na ktorom sa lúči so svojím profilom na Facebooku. Organizácia to prirovnala k odsúdeniu "na trest smrti" a dúfa, že Twitter bude v tomto smere slobodnejším prostredím.

"Podľa Facebooku Aliancia za rodinu porušuje zásady komunity. Neustále opakujeme, že dieťa potrebuje otca a matku. A to sa v novej, krásnej a dúhovej spoločnosti predsa nehovorí," uviedla Aliancia.

Nehoráznosť! Brusel chce prikázať plošné uznávanie LGBT adopcií v celej EÚ
Nová iniciatíva Európskej komisie smeruje k príkazu plošného uznávania LGBT adopcií aj v členských štátoch, ktoré s tým nesúhlasia. Ak iniciatíva uspeje, prinesie obmedzenie právomocí národných štátov, ohrozí dôstojnosť malých detí a zničí tradičné... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek


Organizáciu podporil aj poslanec Marek Výborný. "Naozaj sa svet zbláznil? Toto nemá s toleranciou a rešpektom nič spoločného. Podporujem Alianciu za rodinu a budem hájiť slobodu prejavu. Nie je možné byť takto cenzurovaný kvôli obhajobe stabilnej rodiny ," napísal Výborný na Twitteri.

Aj ďalší užívatelia na Twitteri sa postavili na stranu Aliancie najmä z dôvodu, že podľa nich nemá Facebook právo takto cenzurovať obsah iba preto, že ide o iný názor, ako majú liberáli.
No úplní extrémisti

Česká Aliancia za rodinu je spolok, ktorý presadzuje manželstvo iba pre mužov a ženy a odmieta sobáše párov rovnakého pohlavia.

Usporadúva napríklad Pochody za rodinu a chce presadiť do ústavy, že rodinu tvoria muž a žena. Ako je to zavedené aj na Slovensku.

Predsedníčkou spolku je publicistka a konzervatívna aktivistka Jana Jochová, manželka Romana Jocha, ktorý v súčasnosti zastáva pozíciu riaditeľa Inštitútu pre výskum práce a rodiny pod Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.

LGBT teror. Študentku za názor, že transsexuál nie je žena, možno vylúčia zo štúdia
Študentku Lisu Keoghovú, matku dvoch detí, ktorá študuje právo v predposlednom ročníku na University Abertay, vyšetruje vedenie školy kvôli otvoreným vyjadreniam. Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Peter Sulek