Detaily, z ktorých mrazí! Svedkyňa videla na vlastné oči, ako vykopávajú hrob Milana Lučanského
16 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Telo exprezidenta polície Milana Lučanského, ktorého smrť zasiahla celé Slovensko, nedávno previezli z cintorína v jeho rodnej obci Štrba na Národný cintorín v Martine. Exhumáciu videla na vlastné oči miestna obyvateľka, ktorá svoj zážitok opísala portálu Pluska.

Prevoz telesných pozostatkov generála Lučanského mal prebiehať nadránom. "V danú nedeľu som sa však prebudila sama. Naozaj neobvyklom čase, bolo niečo po štvrtej ráno. Neviem to presne špecifikovať, ale bola som nesvoja, snažila som sa zaspať, ale nešlo to, aj preto, hoci nerada, po chvíli som vyliezla z postele. Keď som prechádzala okolo okna, pozrela som sa, ako je vonku. Bolo ešte šero, slnko nikde... Keď som sa rozhliadla, všimla som si na cintoríne, pri hrobe Lučanského skupinu ľudí. Nechápala som, čo sa tam deje. Až neskôr mi došlo, že otvárajú hrob. Bolo to desivé, bála som sa. Nikdy predtým som nič také nevidela, dokonca ani vo filme," prezradila detaily prevozu obyvateľka Štrby.

"Občas sa niekto z prítomných obzrel dookola, zrejme, či neuvidí niekoho z domácich. Keďže hlina bola kyprá, neudupaná, nebolo po daždi, netrvalo dlho a truhla bola von. Potom ju naložili do vozidla popradskej pohrebnej služby, ktorej šéfuje sesternica nebohého Milana. Neskôr som sa dozvedela, že celú akciu mala pod palcom okrem nej aj Milanova sestra,“ uviedla miestna pre Plusku.

Žitný: Ako bol donútený odísť z polície generál generál Lučanský, tak sú donútení šéfovia NAKA
Rozpadá sa vedenie elitnej NAKA v priamom prenose? Otázka je pre niekoho možno divná, ale niečo sa v Národnej kriminálnej agentúre diať musí, lebo v krátkom čase z nej požiadal o odchod už tretí vysokopostavený funkcionár. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik