Parlament sa zmenil na krčmu štvrtej cenovej: Potkan, trtko, primitív, mafián.....aj obvinenie z alkoholizmu
15 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Na utorkovom rokovaní parlamentu majú poslanci na stole návrh na odvolanie ministra vnútra Mikulca. Samotné rokovanie je mimoriadne búrlivé a padajú aj vulgárne nadávky. Rozohnili sa takmer všetci.



Odvolávanie sa zmenilo na slovnú prestrelku

Opozícia žiada v parlamente hlavu ministra vnútra Romana Mikulca. Vyčíta mu údajné manipulácie vyšetrovania citlivých káuz, v ktorých sú obvinení bývalí nominati Smeru. Koaliční poslanci sa do rozpravy zapájajú menej, ale vystúpenie Igora Matoviča bolo skutočne silné, píše portál dnes24.sk.

Návrh na odvolanie Romana Mikulca zdôvodnil predseda Smeru Robert Fico. Rečnil dlho a pomáhal si pritom aj úryvkami z tajnej správy SIS. Pridal aj vážne varovanie. „Bude zmena vlády. Čo si myslíte, že tu budete na veky? A potom sa bude niekto pýtať a príde právny revanš obrovského charakteru,“ uviedol Fico.

Judita Laššáková: Lipšic je poprepájaný s množstvom politikov. Nedá sa to ignorovať
"Lipšic je politicky exponovaná osoba. Bol ňou aj vtedy, keď sa hral na advokáta. Je tak intímne poprepájaný s množstvom politikov v najvyšších ústavných funkciách, že sa to jednoducho nedá ignorovať. Z tohto pohľadu sa dostal Úrad špeciálnej... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Čo ste vy robili s informáciami SIS o napojení úradu vlády na mafiu? Alebo o machináciách na pozemkovom fonde? Vôbec nič, zametali ste ich pod koberec,“ sekundoval mu Mikulec.

Mikulca podržali v debate aj viacerí poslanci OĽaNO. „Toto odvolanie je odmena za tvoju prácu, je to vyznamenanie. Keby si to robil zle, tak by ťa nechceli odvolať,“ uviedol poslanec Ján Krošlák.
Matovič sa rozbehol

Najväčší rozruch spôsobilo vystúpenie expremiéra a ministra financií Igora Matoviča. Keď sa postavil za rečnícky pult, opäť sa s chuťou zhostil úlohy, ktorá mu vždy išla najlepšie a vďaka ktorej vyhral voľby – otvorená kritika Smeru a hrubé reči bez servítky.

Matovič sa nezaprel! V parlamente opäť zavládli rekvizity a štiplavý odkaz Ficovi
Igor Matovič sa počas odvolávania ministra vnútra nezaprel! Bývalý premiér sa v minulosti vyžíval vo vizuálnych pomôckach na pôde národnej rade. A dnes sa vrátil k svojim tradičným spôsobom z opozičných čias. Robertovi Ficovi napísal v... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


„Vážení členovia mafie, vážení antimafiánski bojovníci a tí, ktorým je to jedno,“ začal Igor Matovič svoje vystúpenie. Následne opakovane označoval predstaviteľov Smeru za mafiu, ktorá stvorila korupčný systém, ktorý teraz Matovičova a následne Hegerova vláda začala rozkladať.

Keďže hneď vedľa neho sedel v lavici Robert Fico, navzájom si vymieňali nadávky. „Trtko… ty si primitív… ty si potkan,“ častovali sa obaja bývalí premiéri priamo v pléne národnej rady.
Prineste mu tabletku...

Následne sa minister financií dožadoval, aby šéfovi Smeru priniesli tabletku, lebo vraj mu inak neprestane skákať do reči. A obul sa aj do údajných Ficových problémov s alkoholom.

Mikulec vníma svoje odvolávanie ako pokus opozície o záchranu podozrivých
Snahu opozície o svoje odvolanie vníma minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ako posledný pokus o záchranu všetkých, ktorí sú momentálne podozriví z trestnej činnosti. Vyhlásil to v pléne Národnej rady (NR) SR počas mimoriadnej schôdze o jeho... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr


„Viete, prečo Fico prestal piť? Lebo v base by ťažko mohol piť, a keď chce zostať na slobode, musí teraz zabrániť, aby sa tam nedostal,“ uviedol Matovič.

Líder OĽaNO nezabudol ani na Petra Pellegriniho, ktorý vedie momentálne najpopulárnejšiu politickú stranu. Podľa Matoviča však nie je rozdiel medzi Hlasom a Smerom. „Nemôžeme sa tváriť, že Pellegrini je niečo iné, ako obyčajný sluha Roberta Fica a spolupáchateľ zločinu, ktorý tu bol,“ dodal minister financií.

Rokovanie parlamentu sa zatiaľ neskončilo, takže sa možno ešte dozvieme mnoho pikantností.

PS vyzýva premiéra na vysvetlenie situácie v silových zložkách alebo na demisiu
Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) vyzýva premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) na vysvetlenie a riešenie situácie v bezpečnostných zložkách. Šéfka strany Irena Bihariová hovorí o dvoch verziách aktuálnej situácie - buď Slovenská informačná... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr