Mórová posiela tvrdý odkaz Milanovej a Matovičovi: Pýtam sa, na základe čoho ja nedostanem plat?
15 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Slovenské národné divadlo (SND) trpí nedostatkami financií. O výplatu tak môže dôjsť aj herečka Diana Mórová, ktorá posiela ministerke kultúry Natálii Milanovej a ministrovi financií Igorovi Matovičovi tvrdý odkaz, píše Pluska.


Finančná situácia v SND zostáva náročná aj pod vedením nového generálneho riaditeľa Mateja Drličku. Skomplikovala ju však najmä pandémia koronavírusu, vďaka ktorej muselo byť divadlo dlho mimo prevádzky a ľudia ostali bez práce.

„Naše zistenia spresnili, že sa nielen že nedožijeme konca roka, ale nebudeme mať na mzdy v júni, poťažmo v júli. Teraz začíname smerovať do bankrotu, v apríli sme upozornili ministerstvo kultúry na túto situáciu. Teraz riešime rozpočtové opatrenia, aby divadlo vôbec mohlo fungovať do konca sezóny," uviedol nový šéf SND.

Driem tu za symbolický plat, sťažuje sa Mórová

Toto upozornenie riaditeľa divadla nenechalo chladnou ani Dianu Mórovú. „Pred dvomi týždňami som zareagovala dosť nahnevane, keď som sa dozvedela, že nebudeme mať na platy, a veľmi emotívne. Uvedomila som si, že všetci ľudia tam pracujú od rána do večera. Ľudia chcú chodiť do divadla, tešia sa, máme do konca júna vypredané predstavenia. Mňa to pobúrilo v tom, že som členkou SND, ktoré spadá pod ministerstvo kultúry, je to štátna inštitúcia, ktorá je dotovaná štátom. Pýtam sa, na základe čoho ja nedostanem plat, ktorý je symbolický a driem tu. Preto som vybuchla, lebo sa mi to zdá v tejto situácii nemožné,” uviedla pre TA3.

Diana Mórová prehovorila o sexe s Vajdom: "Jeho to možno vzrušovalo, mňa ale nie"
Herečka Diana Mórová dokáže vzrušiť nejedného muža. O tom by vedel rozprávať aj jej kolega Jozef Vajda, s ktorým si strihla vášnivú scénku s nahými prsami. Teraz v relácii hokejových reprezentantov Mariána Gaboríka a Borisa Valábika opísala, ako sa... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


„Stále prízvukujem, pracujem v štátnom sektore, ktorý je dotovaný štátom. Chcela som vedieť, prečo to tak je? A keď bola na našom predstavení nedávno pani ministerka kultúry s naším novým generálnym riaditeľom pánom Drličkom, tak boli takí usmievaví, pretože sa tvárili, že už sa k niečomu hýbeme, k tým financiám. Ono niekedy po prestavení nie je vhodné hneď rozprávať a atakovať ľudí a pani ministerku, tak čo tie peniaze?

Mórová podotýka, že dotácie musí odklepnúť aj šéf rezortu financií a líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. „Takže ja ho týmto vyzývam. Bola by som veľmi rada, je to proste vaša vizitka, aby SND ďalej fungovalo, pretože ľudia chcú ísť do divadla kultúrne sa vyžiť a nejako začať  spoločenský život,” rozzúrila sa herečka.

Páry v slovenskom šoubiznise s najväčším vekovým rozdielom: Títo páni preferujú mladšie ročníky
14 | 06 | 2021 | Tibor Sipos