Matovič sa nezaprel! V parlamente opäť zavládli rekvizity a štiplavý odkaz Ficovi
15 | 06 | 2021 I Diana Zaťková


Igor Matovič sa počas odvolávania ministra vnútra nezaprel! Bývalý premiér sa v minulosti vyžíval vo vizuálnych pomôckach na pôde národnej rade. A dnes sa vrátil k svojim tradičným spôsobom z opozičných čias. Robertovi Ficovi napísal v parlamentnej sále na papier odkaz.



Stále rovnaký

Zatiaľ, čo Fico pri rečníckom pultíku viedol dlhý rétorický útok voči súčasnej vláde, za ním sedel súčasný financmajster  Matovič. Ten zrazu počas vystúpenia šéfa Smeru niečo načmáral na papier a nasmeroval to popísanou stranou k Ficovi. „Capo di tutti, capi” stálo na odkaze.

V preklade v mafiánskej hantýrke to znamená “šéf šéfov”. Tým Matovič naráža na tradičnú kritiku Smeru, keď stranu prirovnával k mafii, píše portál eReport.

Fico na to nereagoval, ale Kollár áno. Predseda parlamentu ho napomenul, aby nepoužíval vizuálne pomôcky a Matovič po jeho karhajúcich slovách papier odložil.

Uhrík: "Mikulec nech predá svoje hodinky a ten milión migrantom do Grécka zaplatí z vlastného!"
Europoslanec Milan Uhrík vyzýva na sociálnej sieti ministra Mikulca, aby predal svoje drahé hodinky a ten milión eur, čo ide poslať zo štátnych peňazí imigrantom do Grécka zaplatil pekne z vlastných peňazí!" Výsmech slovenským... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Mafiáni a trtko

Neskôr Matovič v rozprave v ohnivom prejave označil Robert Fica spolu s Petrom Pellegrinim za hlavu mafie a poslanca Ľuboša Blahu za „trtka“.

Používanie rôznych vizuálnych pomôcok bolo typické pre Matoviča v časoch, keď bol opozičným poslancom. Pre neho prijala vtedajšia Národná rada zákaz používania takýchto pomôcok.

Nie je to prvý konflikt, ktorý mal v parlamente minister financií Matovič. Keď sa nedávno v sále postavil zoči-voči poslancovi Sujovi a komentoval jeho vystúpenie, ten mu chrstol do tváre pohár vody.

Belousovová: "Prezidentke Čaputovej spadla maska zaklínačky hadov a vycerila zúbky"
Politička Anna Belousovová na sociálnej sieti poriadne skritizovala stretnutie prezidentky Čaputovej s americkým vodcom Bidenom. Skôr ako stretnutie na najvyššej úrovni to vidí ako stretnutie "na stojáka". "Prezidentka Čaputová informuje o... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková