Nové dôkazy proti Kočnerovi a Zsuzsovej môžu na dnešnom pojednávaní zamiešať karty
15 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Vo februári 2018 Slovenskom otriasla správa o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenici Martiny Kušnírovej. Dnes (15.6.) sa pred senát Najvyššieho súdu postaví trojica obvinených opäť, na stole sú aj nové dôkazy, informujú Topky.


O osude Tomáša Szaobóa, Aleny Zsuzsovej a Mariána Kočnera, ktorý bol od posledného súdneho procesu v súvislosti s vraždou Kuciaka odsúdený v inom prípade, bude rozhodovať senát 2T. Pojednávanie má začať o 9:00. Ostro sledovaný proces bude naživo sledovať niekoľko desiatok novinárov z rôznych kútov sveta.

Na pojednávaní sa bude rozhodovať o požiadavke prokurátora Vladimíra Turana, ktorý chce, aby Najvyšší súd vrátil prípad na riadne prejednanie Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS), ale nie senátu Ruženy Sabovej. Tá rozhodla o nevine Kočnera aj Zsuzsovej, čo Turan považuje za neprijateľné a najmä predčasné rozhodnutie.

Kolíková je pripravená zasiahnuť, ak sa jej nebude páčiť rozhodnutie v kauze vraždy Jána Kuciaka
Mária Kolíková na Facebooku naznačila, že ak nebude spokojná s výsledkom rozhodnutia Najvyššieho súdu v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, využije mimoriadny opravný prostriedok, ktorý má k dispozícii ako ministerka spravodlivosti.... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Petra Demková


Nové dôkazy

Medzi nové dôkazy v prípade vraždy novinára patria aj digitálne hodinky obvinenej Zsuzsovej, merajúce tep. Ten sa jej totiž podľa zistených dát neobvykle zvýšil tesne po vražde. Okrem toho by k odsúdeniu obvinených mohla pomôcť aj nová analýza šifrovanej písomnej komunikácie medzi Kočnerom a Zsuzsovou. Podľa nej totiž správy, ktoré si vymieňali, naozaj odkazovali na vraždu Kuciaka.

V konverzácii sa napríklad nachádzalo číslo 50 s emoji ľudskej lebky, teda smrtky. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že Kočner mal za objednávku vraždy zaplatiť práve 50 000 eur.

Blaha opäť ako odtrhnutý z reťaze: V takejto zostave by ich neprijali ani do ZOO!
Zoskupenie okolo Roberta Fica v strane Smer-SDS sa rozhodlo ísť do tvrdého útoku proti všetkému, čo i len trochu sympatizuje s niektorou zo strán koalície, alebo je jej súčasťou. No a do čela sa okrem generála a šéfa strany postavil aj jeho dvorný... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik