Blanár: Prezidentka povedala, že EÚ by nemala rozhodovať na základe zhody všetkých štátov
15 | 06 | 2021 I Petra Demková

Juraj Blanár na Facebooku upozornil, že prezidentka si želá, aby iné štáty EÚ rozhodovali za nás. „Ak by platila myšlienka Z. Čaputovej, tak by stačilo rozhodnutie ostatných štátov a my na Slovensku by sme už mali desaťtisíce migrantov,“ upozornil poslanec.



Prezidentka na konferencii Globsec

Poslanec Juraj Blanár dal hneď v úvode svojho príspevku na Facebooku jasne najavo, že odmieta názor prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý vyslovila. „EÚ by nemala rozhodovať na základe zhody všetkých štátov. To je myšlienka našej pani prezidentky, ktorá zaznela na konferencii Globsec,“ napísal.

Kolíková je pripravená zasiahnuť, ak sa jej nebude páčiť rozhodnutie v kauze vraždy Jána Kuciaka
Mária Kolíková na Facebooku naznačila, že ak nebude spokojná s výsledkom rozhodnutia Najvyššieho súdu v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, využije mimoriadny opravný prostriedok, ktorý má k dispozícii ako ministerka spravodlivosti.... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Petra Demková


„Ak som tomu porozumel správne, tak hlava nášho štátu hovorí, že načo by brali ostatné štáty názory napríklad Slovenska. Stačí, že sa vybrané krajiny na niečom zhodnú a ostatné len budú pritakávať a poslúchať,“ pridal Blanár následne.
Desaťtisíce migrantov na Slovensku

„Len si spomeňme na vládu Roberta Fica, ktorá odmietla povinné kvóty na prerozdeľovanie migrantov. Ak by platila myšlienka Z. Čaputovej, tak by stačilo rozhodnutie ostatných štátov a my na Slovensku by sme už mali desaťtisíce migrantov. Presne tak, ako o tom pred časom hovoril exprezident Andrej Kiska, podľa ktorého zrazu Slovensko nebolo mafiánskym štátom, ale úspešným príbehom, ktorý by mal prijímať nelegálnych migrantov,“ varuje bývalý predseda žilinského kraja.
Prezidentka neobhajuje zvrchovanosť štátu

„Zásadne odmietam tento prístup pani prezidentky, aby EÚ zmenila svoje pravidlá tak, aby sa v zahraničnej politike zrušilo právo veta a aby stačilo rozhodnutie kvalifikovanej väčšiny štátov, a nie zhoda všetkých štátov. Zvrchovanosť Slovenska musí hlava štátu obhajovať a zachovávať za každú cenu. Ale to, že to nerobí, je znepokojujúce,“ ukončil svoj príspevok politik.

Čaputová s Bidenom prvýkrát osobne: Za toto americký prezident chváli Slovákov!
Prvýkrát osobne! Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s prezidentom USA Joe Bidenom na samite NATO, informuje Pluska. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Tibor Sipos