Raši vyzýval k vakcinácii, svoje dieťa ale zaočkovať odmieta
14 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalý minister zdravotníctva a lekár Richard Raši (Hlas-SD) patrí medzi tých, ktorí sa hneď ako to bolo možné, nechali zaočkovať proti covidu. Sám dokonca k tomu vyzýval ľudí aj na sociálnej sieti. Najnovšie však šokoval vyjadrením, že svoju 12 ročnú dcéru očkovať nedá, píše portál eReport.sk.



Príliš rýchly vývoj vakcín

„Som lekár a mám dcéru, ktorá má dvanásť rokov, čiže by mohla byť očkovaná. Teraz poviem úplne otvorene ako lekár, ale aj ako rodič, svoju dcéru zaočkovať nedám,“ prekvapil v diskusii V politike Raši.

Vzápätí vysvetlil, prečo sa takto rozhodol. „Všeobecne, keď prichádzalo očkovanie, tak prichádzalo s veľkým tlakom. Aj klinické testovanie a skúšky išli na rýchlo. Boli urobené na pomerne veľkej mase, ale pre dospelých. Čo sa týka klinických testov u detí, sú to neporovnateľne menšie štúdie,“ objasňuje svoj postoj exminister.

Matovič chcel byť za romantika, od ľudí však dostal poriadnu nakladačku
Igor Matovič sa chcel ukázať ako veľký romantik, a tak v nedeľu na sociálnu sieť zverejnil status s krátkou správou a veľkou fotkou kytičky, ktorú natrhal na lúke svojej Pavlínke. To ale nemal robiť, pretože opäť to raz od ľudí poriadne... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Iba testovať

V prípade detí odporúča ostať iba pri testovaní, a aj to by malo byť neinvazívne, čiže by sa mali používať buď kloktacie testy, alebo výter iba z dolnej časti nosa.

„Keď sa ukážu klinické štúdie, ktoré povedia pravdu. Aj koľko pozitívnych, aj koľko je nežiadúcich výsledkov a budú dostatočne veľké aj u detí od 12 rokov, potom môžeme opäť otvoriť diskusiu. V súčasnosti by som ja svoje dieťa zaočkovať nedal,“ zopakoval Raši.

Neoponoval mu ani koaličný minister sociálnych vecí Milan Krajniak. „Myslím si, že nikto nemôže byť nútený. Ani rodič nemôže byť nútený, aby zaočkoval svoje dieťa,“ prehlásil.

Očkovanie ohrozuje licencie lekárov, tvrdí právnik Weis
Advokát JUDr. Peter Weis pripomína lekárom Hippokratovu prísahu. Podľa neho sa ňou majú riadiť počas svojho povolania. Vzhľadom na to, že sú už pomerne známe mnohé vedľajšie účinky očkovacích látok, vrátane smrti, môže podľa neho ísť aj o porušenie... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová