Radačovský na margo vyšetrovania Lučanského smrti: Dôležité je, že mi veria tí, ktorých si vážim!
14 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kauza okolo smrti generála Lučanského síce trochu utíchla, celá vec ale ešte ukončená rozhodne nie je. Europoslanec Miroslav Radačovský, ktorý zároveň zastupuje rodinu nebohého policajného riaditeľa, sa k prípadu vracia v statuse zaujímavým spôsobom.


Generál Lučanský zomrel 30. decembra minulého roka po tom, ako sa vo svojej cele deň predtým pokúsil o samovraždu. Udalosť vtedy vyvolala nielen obrovské vášne a emócie, ale tiež pochybnosti, ktoré v podstate pretrvávajú dodnes. Vytvorená bola aj vyšetrovacia komisia, zaujímali sa poslanci i politici. Právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský má však v statuse pre neprajníkov aj jeden štipľavý odkaz.
Bojuje za objektívne a spravodlivé vyšetrenie okolností poranení a smrti Milana Lučanského

Miroslav Radačovský v úvode svojho statusu priznáva, že vo veci generála Milana Lučanského sa vykonalo množstvo dôkazov, o ktorých by malo zmysel hovoriť a oboznámiť s nimi verejnosť. „Avšak v zmysle § 6 ods. 1 Tr. poriadku len orgány činné v trestnom konaní a súd informujú verejnosť o trestnom konaní podľa tohto zákona poskytnutím informácií oznamovacím prostriedkom,“ píše právny zástupca, podľa ktorého žiadne informačné prostriedky nemajú záujem, aby im poskytol akékoľvek informácie. „Môžeme si asi len domyslieť prečo. A tiež by s tým museli súhlasiť poškodení, čo by asi problém nebol. Vzhľadom na vyššie citované ustanovenie § 6 ods. 1 Tr. Poriadku by som mohol mať problém ja, napr. za marenie spravodlivosti, a tým by sa moje zastupovanie mohlo aj ukončiť, o čo nemám záujem,“ vysvetlil Radačovský.

Komisia uzavrela prípad Lučanského. Radačovský, zástupca rodiny, reaguje!
Miroslav Radačovský, zástupca rodiny zosnulého generála Lučanského, na sociálnej sieti zareagoval na závery Kolíkovej komisie. „Nie je prípustné, aby politické komisie rozhodovali o tom, či sa stal alebo nestal trestný čin. Kto ho spáchal alebo kto... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Petra Demková


„Mohol by som tiež zaujať stanovisko podľa iných čudných politikov a zverejňovať vyhlásenia „som jediný slovenský europoslanec a predseda strany Slovenský PATRIOT, ktorý dosiahol spravodlivosť v kauze bývalého prezidenta Kisku, som jediný slovenský europoslanec, ktorý sa „bije“ za objektívne a spravodlivé vyšetrenie okolností poranení a smrti generála Lučanského proti súčasnej vládnej garnitúre“, ale do takého štádia vlastnej výnimočnosti a lacného populizmu, dehonestujúceho iných, som ešte nedospel a ani nikdy nedospejem,“ uvádza ďalej Radačovský, ktorý má pre tých, ktorí o ňom šíria, že nemá záujem aby sa vec prešetrila jasný a dosť drsný odkaz.


Vyšetrovanie prebieha, vykonávajú sa dôkazy, ktorých je ešte potrebné veľa vykonať

„Môžem jednoducho prehlásiť, hlavne vo vzťahu k tým, ktorí ma, podľa môjho názoru, zámerne a predovšetkým zo zištných politických dôvodov, obviňujú spôsobom, že nemám záujem, aby sa vec dôsledne prešetrila, že rodine Lučanských len škodím, že je mi to srdečne jedno a ich názor je pre mňa asi taký dôležitý, ako pre môjho koníka bravčová konzerva. Dôležité je, že mi veria tí, ktorých si vážim a že verím sám sebe,“ odkázal neprajníkom Radačovský, podľa ktorého vyšetrovanie prebieha, vykonávajú sa dôkazy a, podľa jeho názoru, je veľa dôkazov ešte potrebné vykonať. „Neslušné, urážlivé a konšpiračné komentáre budem bez milosti odstraňovať, pretože tieto nepatria na moju FB stránku a nezaslúžia si to ani pozostalí po generálovi Lučanskom,“ končí svoj status Miroslav Radačovský.

Radačovský: "Máme tu vládu klamárov, ustráchancov, trpiacich stihomamom. Vedia iba vyrážať dvere"
Europoslanec Miroslav Radačovský sa síce momentálne nachádza v Bruseli, ale podľa vlastných slov ostro sleduje politické dianie na Slovensku. A žasne nad tým, kto všetko sa vyjadruje k domovej prehliadke v Zurianovom... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková