Pacient z levočskej psychiatrie ušiel na ukradnutej sanitke! Dolapili ho až po 30 kilometroch
14 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Mimoriadne bizarná udalosť sa udiala na východe Slovenska. Zo psychiatrického oddelenia v Levoči ušiel pacient na ukradnutej sanitke. Polícii sa ho podarilo vypátrať a následne dolapiť až v okrese Spišská Nová Ves, informuje Nový Čas. 


Pacient ušiel zo psychiatrického oddelenia nemocnice v Levoči. Na sanitke, ktorú sa mu podarilo ukradnúť, ušiel za zatiaľ nevyjasnených podmienok. Polícii sa ho podarilo vypátrať až neďaleko Spišských Vlách, čo je takmer 30 km od nemocnice, z ktorej ušiel. „Počas pátrania bolo zistené, že muž sa pohyboval v rekreačnej oblasti Za hurou,“ uviedla polícia, ktorá mala čo robiť, aby pacienta dolapili. „Bol zaistený v ťažko dostupnom lesnom teréne,“ dodala.

Nie je však zatiaľ celkom jasné, ako sa mu podarilo ukradnúť záchranné vozidlo a prejsť takú dlhú trasu bez zranení a škôd. Podľa hovorkyne spoločnosti Agel, ktorej nemocnica patrí, sa okolnosti tejto udalosti momentálne skúmajú.

„Levočská nemocnica udalosť preveruje. Príslušné oddelenie je zabezpečené v zmysle platných predpisov a je vybavené aj kamerovým systémom. Pre nás je dôležité, že sa nikomu nič nestalo. Nikto neutrpel zranenia, ani neboli spôsobené majetkové škody. Napriek všetkým prijatým bezpečnostným opatreniam nemocnica nie je väzenie,“ uviedla Martina Pavlíková pre Nový Čas.

Vyše stovka zamestnancov žaluje nemocnicu v Texase za povinné očkovanie. Nie sme „pokusné králiky“
Až 117 zamestnancov veľkej americkej kliniky sa nechce dať zaočkovať, hoci im za to hrozí strata zamestnania. So žalobou sa obrátili na texaský súd, pretože odmietajú byť „pokusnými králikmi“. Tvrdia, že nemocnica porušuje lekárske etické... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová