Takmer biblický príbeh: Lovca veľrýb nabrala do úst obrovská veľryba. Po minúte ho však „vypľula“!
13 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Po zážitku, akým prešiel na otvorenom mori lovec homárov Michael Packard, netúži azda nikto. Veď kto by sa chcel ocitnúť v papuli veľryby a netušiť, či ho náhodou nezožerie!


Michael Packard (56) z mesta Wallfleet z amerického štátu Massachusetts sa počas lovu homárov stal aktérom akoby rekonštrukcie jedného z najznámejších príbehov z Biblie. Nechtiac sa obrovskej veľrybe priplietol do cesty a tá ho takmer zožrala. Keď sa už-už lúčil zo životom, stalo sa niečo, v čo ani sám nedúfal, informuje portál tvnoviny.sk.
Lovcovi homárov veľryba nečakane darovala život

Michael Packard prežil doslova biblický príbeh. Zdroj: Archív rodiny M. Packarda


Packard, ktorý sa v ten deň druhýkrát narodil, sa v piatok ráno vybral na lov homárov. Obliekol si neoprén, nasadil potápačské vybavenie a vydal sa na cestu, na ktorú určite do konca života nezabudne. Počas prieskumu terénu totiž odrazu pocítil silný náraz, ktorý ho úplne ochromil. Keď sa prebral, ocitol sa v úplnej tme.

„Najskôr mi napadlo, že ma napadol veľký biely žralok, ale keď som sa spamätal a nevidel som žiadne zuby, usúdil som, že som asi vo veľrybej papuli a tá sa ma chystá prehltnúť,“ prezradil Packard pre televíznu stanicu WBZ. Dodal, že už bol zmierený so svojím osudom. Začal premýšľať aj nad tým, čo bude s jeho rodinou - manželkou a dvomi synmi. „Hovoril som si, že už prišiel môj čas, toto je koniec, pretože zo situácie, v ktorej sa nachádzam, niet úniku,“ opísal Packard svoje pocity.

Odrazu, po necelej minúte, sa stalo niečo, v čo nedúfal ani v tom najtajnejšom sne. „Veľryba vyplávala na hladinu, začala triasť hlavou, a potom ako keby vybuchla. Vypľula ma a skončil som vo vode. Bol som voľný,“ dodal s úľavou skúsený potápač, ktorý bol po náraze o morskú hladinu poriadne doudieraný. Šťastie mu však prialo aj naďalej, pretože nablízku bol jeho kolega Josiah Mayo, ktorý mu pomohol dostať sa do bezpečia na loď.

Neuveriteľný príbeh: Matka nechala dieťa v opustenom dome, po 10 rokoch odhalila niečo šokujúce
Život píše desivé aj krásne príbehy, no ten, ktorý sa stal v ruskom Jaroslavli je priam neuveriteľný. Napísali o ňom dobrespravy.eu. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Do veľrybej papule sa dostal počas toho, ako sa kŕmila rybami

Šťastlivca Packarda neskôr ošetrili v nemocnici, kde neodhalili žiadne vážnejšie zranenia. Podľa odborníkov išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o dospelú veľrybu druhu keporkak (vráskavec dlhoplutvý). „Podľa toho, čo lovec hovorí, to bol zrejme omyl a veľryba sa o prítomnosti človeka dozvedela, až keď ho nechtiac nabrala do otvorenej papule, keď sa kŕmila malými rybami,“ myslí si Jooke Robinsová, riaditeľka projektu výskumu keporkakov z Centra pobrežných štúdii v meste Provincetown.

K neuveriteľnej udalosti dodala: „Ešte som nepočula, že by sa niekedy stalo niečo podobné.“

Neuveriteľný príbeh: Záhadne zmiznutú ženu našli po dvoch rokoch na otvorenom mori!
Neďaleko mestečka Puerto Colombia na pobreží Kolumbie vytiahli miestni rybári z mora polomŕtvu ženu, ktorú na hladine udržiavalo záchranné koleso. Neskôr vysvitlo, že ide o ženu, ktorá je už dva roky nezvestná. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.