Krajníková informuje: Vyšetrovateľ z Topoľčian Bílik ani na štvrtý raz nenapísal predvolanie správne
13 | 06 | 2021 I Petra Demková

Amaterizmus nášho štátneho aparátu, ľudí, ktorí by mali ovládať legislatívu, sa ukázal v dobe covidovej v plnej nahote. právnička Krajníková uverejňuje príbeh o tom, ako jeden topoľčiansky vyšetrovateľ ani na štvrtýkrát nedokázal naformulovať predvolanie správne. Na vine sú však podľa neho predvolaní.



Prípady Romana S. a Antona G

V príbehu ide o policajta Okresného riaditeľstva PZ v Topoľčanoch z odboru kriminálnej polície. Volá sa Róbert Bílik. Podľa Krajníkovej „nepozná zákon a tak za mesačnú almužnu robí užitočného idiota režimu".

"A ľuďom prekrýva dýchacie cesty, bráni im podnikať, najradšej sa cíti, ak ich môže zatvárať. Duchom ďalší Matovič na scéne,“ opísala príslušníka právnička.

Prípad sa týka klientov Krajníkovej Romana S. a Antona G. Ako prevádzkari reštauračných zariadení sa postavili proti nezákonným opatreniam Mikasových vyhlášok.

Zábojník: Mikulec je v mentálnej i odbornej nevýhode a jeho vyjadrenia nie sú na požadovanej úrovni
„Skorumpovaných ľudí skutky spájajú a toto rozpliesť si vyžaduje odbornú prípravu a kľud nechať vyšetrujúce orgány pracovať. Neustále kecanie politikov pred mikrofónom ako bojujú a budú bojovať proti korupcii stráca opodstatnenie,“ skonštatoval... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Petra Demková

Čo sa stalo?

Vyšetrovateľ si najprv poplietol osoby a na výsluch predvolal otca prvého majiteľa reštaurácie. Predvolanie obsahovalo aj ďalšiu chybu – termín výsluchu pán Bílik naplánoval na deň pred lehotou doručenia zásielky. Predvolanie bolo doručené dňa 21. 5. 2021 na úkon naplánovaný na 4. 5. 2021. To isté sa opakovalo ešte dvakrát. Predvolanie mu zakaždým odoslal tak, že úkon výsluchu nariadil na čas pred doručením predvolania.

Namiesto toho, aby si vyšetrovateľ priznal chybu, rozohnil sa a dal Romana bez opory zákona predviesť na políciu. „Pretože policajt Bílik nevie robiť svoju robotu, Roman S. skončil obmedzený na osobnej slobode a dovlečený na políciu,“ napísala Krajníková.
Opäť tá istá chyba vyšetrovateľa

Vo veci druhého obvineného Antona G. urobil vyšetrovateľ tú istú chybu. Predvolanie zaslal tak, že úkon výsluchu nariadil opäť na čas pred doručením predvolania. „Z pripojenej obálky je zrejmé, že majster Bílik dňa 18. 5. 2021 určil úkon na deň 28 .5. 2021 a zásielku odoslal na prepravu dňa 19. 5. 2021,“ informuje právnička. Obvinenému musí pritom predvolanie doručiť aspoň päť pracovných dní pred výsluchom. Napriek tomu vyšetrovateľ tvrdí, že svedok a obvinený maria úkony.

„Telefonickým oznamom z dnešného dňa dal Bílik Antonovi G. na vedomie, že mu zaslal ďalšie predvolanie, ale ak sa Anton ráno nedostaví o 8.00 hod. na výsluch, nechá ho predviesť, pričom ho nezaujíma skutočnosť, že termín vyzdvihnutia odoslanej zásielky bude dňa 21. 6. 2021. A ja dodávam, potom ešte päť pracovných dní na prípravu, majster Bílik!“ píše nahnevane právnička.
Predvolaní majú preberať zásielky vtedy, keď chce Bílik

„Podľa Bílika majú predvolaní preberať zásielky tak, aby sa trafili do jeho chybne určených termínov úkonov, a teda majú zásielky preberať ihneď, a nie na posledný deň. Toto skutočne nevymyslíš, toto je z úst polície,“ pridáva JUDr. Krajníková. Vyšetrovateľ Bílik okrem toho Krajníkovej v e-mailoch tvrdil, že jej splnomocnenia na zastupovanie klientov sú právne irelevantné, pretože má pozastavenú činnosť advokátky.

Krajníková: Mikas a celá plejáda blbých a blbších úradníkov držia občanov nakrátko ako v čase vojny 
30 | 05 | 2021 | Petra Demková


„Bílik šliape po zákonoch ako cap po kvetinovej záhrade a pritom mu to nevadí. Lebo ako ten cap to tiež nevníma,“ informuje právnička. Dodala, že vyšetrovateľ bude niesť za svoje prešľapy zodpovednosť. Podľa nej totiž ide o zneužívanie právomoci verejného činiteľa.
Bílika podľa Krajníkovej „uprace“ európska prokuratúra

„Zdržte sa nezákonného konania voči mojim klientom, inak budete čeliť trestnému konaniu. Už predchádzajúce predvedenia sú nezákonné. Až budete písomnosti riadne a včas doručovať, aj strany konania sa budú úkonov riadne zúčastňovať,“ odkazuje vyšetrovateľovi záverom právnička. „Slovensko je Kocúrkovo, garážová firma plná bílikov, čížových a iných amatérov vyžívajúcich sa v moci,“ dodala.

„A ako to povedal majster Bílik? ´Pani Krajníková, vy máte podľa informácii zo SAK od 16. 2. 2021 pozastavený výkon advokácie, pozastavenie výkonu advokácie trvá, preto ma v žiadnej trestnej veci viac nekontaktujte. Vaše splnomocnenia sú právne irelevantné.´ Nie ja vás, ale vy mňa budete kontaktovať, pán Bílik!“ odkazuje vyšetrovateľovi ešte právnička. Podľa nej pána Bílika vyvedie z omylu európska prokuratúra, kam sa ona mieni obrátiť. Podľa nej naša prokuratúra totiž v spojení s políciou sa nevie správať a majú spolu maniere ako „cowboy“ Bílik.
Francúzske justičné orgány si zgustnú

„A teda, ak toto, pán Bílik, nevyriešime zákonným spôsobom tu na Slovensku, pôjdeme pred medzinárodné orgány a svoje nezákonné a infantilné kúsky môžete vysvetľovať tam. Poznajúc napríklad francúzske justičné orgány, na bílikov, ktorí nevedia ani len riadne predvolať, budú pozerať podobne, ako Macron civel na Igora,“ odkázala na záver známa právnička.

Riaditeľka školy zavolala na žiaka políciu, nechcel si dať rúško. Krajníková odkazuje: „Gestapo by jasalo!“
„Polícia Slovenskej republiky vytiahla žiaka Michala zo školy a predviedla ho na výsluch pretože nemal prekryté dýchacie cesty,“ informuje JUDr. Krajníková. Právnička hovorí o gestapáckych metódach. „Ak bolo potrebné, aj dnes by naložila... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Petra Demková