Zrazu sú koaličné vzťahy "mierumilovné": Sulíkov zámer je pritom viac ako jasný
12 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Minister hospodárstva a líder SaS Richard Sulík na dnešnom (12. 6.) straníckom kongrese v Pezinku priznal, že štart vlády expremiéra Igora Matoviča bol "veľmi rozpačitý". Teraz však považuje koaličné vzťahy za dobré.

Sulík podotkol, že stojí za súčasnou vládou Eduarda Hegera. Sulík vyhlásil, že stojí aj za ministrom vnútra Romanom Mikulcom, ktorého v utorok čaká odvolávanie, informuje eReport.
Problémy s Matovičom sú vraj minulosťou

Šéf liberálov priznáva, že štart pod Matovičom nebol zrovna ružový. “Bolo to aj preto, lebo sme boli vo vláde úplne všetci noví. Ja som mal ako-takú skúsenosť z vlády Ivety Radičovej. Všetci ostatní ministri a ministerky boli v tomto smere noví,” skonštatoval Sulík. Podľa neho bolo fungovanie pod terajším ministrom financií komplikované a najmä konfliktné. To už je však podľa neho minulosťou. “Teraz sa to ustálilo,” podotkol.
SaS rieši koaličné spory za zavretými dverami

Sulík stojí aj za šéfom rezortu vnútra, ktorého v utorok čaká odvolávanie vďaka skutočnostiam, ktoré plynú z tajnej správy SIS. Podľa nej existuje úzka skupinka policajtov a prokurátorov, ktorá zneužíva vybraných zločincov a kriminálnikov, aby vopred zmanipulovanými výpoveďami usvedčovali vláde nepohodlných ľudí.

„Áno, máme aj my otázky a výhrady, ale robíme to tak, že príslušného ministra si pozveme na poslanecký klub. A kladieme mu otázky za zatvorenými dverami. Minister vnútra uspokojivo zodpovedal všetky a poslanci SaS za ním stoja,” uviedol líder SaS.

"Matovičova skupinka" pod tlakom inšpekcie: Pár súčasných papalášov sa poriadne zapotí, tuší Šutaj Eštok
Inšpekcia ide po Matovičovej policajnej skupinke! Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok to napísal na svojom facebookovom účte v súvislosti s tajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS). V nej sa majú nachádzať údaje o skupine ovplyvňujúcej... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Okatý zámer koalície

Je pritom zrejmé, že vláda to má s verejnosťou po všetkých tých škandáloch nahnuté. Sulíkove slová o tom, aké majú koaliční partneri teraz "ustálené" vzťahy, tak nie sú vôbec prekvapivé. Koalícia totiž veľmi dobre vie, že musí presvedčiť verejnosť, že vedia spolupracovať, aby sa Slováci nemuseli obávať ďalších koaličných kríz. Sulík sám vyhlásil, že spraví všetko preto, aby nedošlo k predčasným voľbám a najbližšie parlamentné voľby boli až v roku 2024.

To si dobre uvedomuje aj premiér. “Na to, aby boli zvládnuté, potrebujeme si byť navzájom spoľahliví a zodpovední partneri. Potrebujeme mať silnú, odolnú a húževnatú koalíciu,” vyhlásil Heger.

Remišová a vraj aj iní členovia strany nechcú mimoriadny snem Za ľudí. Prečo asi?
V strane Za ľudí už doslova prebieha vojna. Ale o čo? O fleky? O vlastný imidž? Ťažko povedať, pretože Za ľudí bude už pomaly bez ľudí. Ak sa nedohodnú, Za ľudí bude zrejme minulosťou. Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik