Remišová a vraj aj iní členovia strany nechcú mimoriadny snem Za ľudí. Prečo asi?
12 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

V strane Za ľudí už doslova prebieha vojna. Ale o čo? O fleky? O vlastný imidž? Ťažko povedať, pretože Za ľudí bude už pomaly bez ľudí. Ak sa nedohodnú, Za ľudí bude zrejme minulosťou.


Ak by bol zakladateľ strany Andrej Kiska po smrti, asi by sa v hrobe obracal kvôli tomu, čo sa v nej v súčasnosti deje. Otázne je, prečo teda jednoducho nepríde, nebuchne po stole a neurobí poriadok. Žeby to už aj jemu bolo jedno a chce mať od politiky jednoducho pokoj? Ten však nemá šéfka strany Veronika Remišová, ktorá podľa portálu parlamentnelisty.sk pokladá mimoriadny snem za riziko.
Napriek hádkam všetci poslanci Za ľudí podporujú koalíciu

Hoci sa zo začiatku oheň nevraživosti v strane rozháral iba pomaly, dnes je plameň už poriadny. Horšie však je, že ho nikto nedokáže uhasiť. Predsedníčka Remišová to nedokáže, pretože argumenty protistrany sú silné. Nevie to však ani Mária Kolíková, lebo šéfka strany robí všetko pre to, aby sa z pozície neporúčala. No a nikto iný tento spor ukončiť nevie. Dokonca ani politický „tínedžer“ Šeliga, či „otec pluku“ Kiska. Kolíkovci tvrdia, že všetko by vyriešil mimoriadny snem strany, Remišová hovorí, ako ináč, že nie.

Ak by sa totiž mimoriadny snem strany Za ľudí konal „v takto napätej situácii“, tak by mohol mať iba jeden, pre mnohých straníkov neželaný výsledok. Odchod jednej z dvoch straníckych skupín. Priznala to v dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy aj predsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová. Opäť zdôraznila, že je to vnútrostranícka záležitosť a nemala by sa riešiť na verejnosti. Podľa šéfky Za ľudí všetci jej poslanci v parlamente podporujú vládnu koalíciu.

Remišová je na najlepšej ceste celkom rozbiť stranu Za ľudí, myslia si jej spolustraníci
Strana zakladateľa exprezidenta Andreja Kisku Za ľudí je vo vážnych problémoch. A to nielen preto, že sa v poslednom prieskume volebných preferencií prepadla na úroveň 3,4%, ale aj preto, že v nej stále prebiehajú vnútorné boje, ktoré môžu znamenať... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik