Orbán opäť tvrdo proti LGBT: Na školách zakážu obsah propagujúci homosexualitu. Ako v Rusku
12 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Maďarská vládna strana Fidesz predstavila pozmeňovací návrh zákona, ktorý má v školách zakázať šírenie obsahu "propagujúceho zmenu pohlavia alebo homosexualitu". V piatok o tom informovala agentúra Reuters. A kedy proti zvrhlostiam páchaným na deťoch zakročíme na Slovensku?


Poslanci Fideszu pozmeňovací návrh predstavili maďarskému parlamentu ešte vo štvrtok ako súčasť zákona trestajúceho pedofíliu. Kedy príde s podobnou iniciatívou slovenský parlament? Taká iniciatíva je totiž nepochybne potrebná aj u nás. Aj na Slovensku musíme chrániť deti pred zvrhlosťami.
Podľa vzoru Ruska?

Na základe tohto návrhu by mladí ľudia pod 18 rokov nemohli byť v školách vystavovaní "pornografickému obsahu" alebo akémukoľvek obsahu, ktorí podľa maďarskej vládnej strany "podporuje zmenu pohlavia a homosexualitu". Podobná právna úprava existuje aj v Rusku už od roku 2013.

Tento zákaz by sa vzťahoval aj na reklamy. Zároveň navrhuje vytvorenie zoznamu organizácií, ktorým by bola udelená výnimka organizovať na školách hodiny sexuálnej výchovy.

Maďarsko a Poľsko majú pravdu - tradičné hodnoty sú viac ako peniaze (Frank Furedi)
Komentár Franka Furediho (RT) Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková

Západ a mimovládky vo vytržení

Očakávané reakcie prišli od viacerých mimovládnych organizácií. Podľa nich by taký zákon obmedzil slobodu prejavu a práva detí. Zároveň by vraj mohol mať negatívny vplyv na psychické zdravie maloletých členov komunity LBGT+ a zamedzil by ich prístup k informáciám.

Viacero mimovládnych organizácií preto apeluje na Fidesz, aby návrh zákona z parlamentu stiahol. Držme preto Orbánovi palce, aby sa mu zákon podarilo presadiť a prijať. Tlaky zo západu budú silné.

Maďarsko zakázalo adopciu homosexuálnym a lesbickým párom
15 | 12 | 2020 | Diana Zaťková

Orbán nekompromisne bráni tradičné hodnoty

Ako píše Reuters, o návrhu by poslanci mohli hlasovať už budúci týždeň. Maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý sa bude v roku 2022 usilovať o znovuzvolenie, podnikol od vlaňajška už viacero krokov proti komunite LGBT+ vo svojej krajine.

Jeho vláda pozmenila právne znenie manželstva v ústave na zväzok muža a ženy. Výrazne tiež obmedzila adopcie detí homosexuálnymi pármi.

Maďarský parlament vlani schválil opatrenie, ktorým zakázal úradnú registráciu zmeny pohlavia a právne uznanie novej identity transrodových osôb.

Orbán by mohol byť v obrane a presadzovaní tradičných hodnôt vzorom pre mnohé krajiny. Vrátane Slovenska.

Maďarsko sa chystá na hlasovanie. Cieľom bude ukončenie právneho uznávania transgender
Aktivisti tvrdia, že nový zákon prinesie viac diskriminácie, najmä preto, že Maďari musia často ukazovať svoje občianske preukazy Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Mário Martinka