Herečka so zvláštnou silou, nie celebrita: Politici spomínajú na Libušu Šafránkovú
11 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Libuše Šafránková bola herečka so zvláštnou silou. Herectvo často uprednostňovala pred všetkým ostatným. Hrala krehké ženy, ale vyžarovala z nej mimoriadne sila. Sústrasť vyjadrili aj prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš, píše portál Novinky.cz.

"Je mi to nesmierne ľúto," uviedol prezident Českej republiky prostredníctvom svojho hovorcu Jiřího Ovčáčka.



Babiš pripomenul Šafránkovej najslávnejšiu úlohu Popolušky. "Pani Libušu Šafránkovú som mal veľmi rád. Jej Popolušku som videl snáď stokrát. Bez nej si neviem predstaviť české Vianoce," napísal na Twitteri.



Zaorálek pripomenul, že od istej chvíle, možno od jej úlohy vo filmovej rozprávke Tri oriešky pre Popolušku, ju ľudia prijali za svoju a vyhľadávali každú jej ďalšiu rolu. "Je to zrazu smutný deň nielen pre filmových divákov," uviedol v reakcii na úmrtie obľúbenej českej herečky minister kultúry Lubomír Zaorálek.





"Libuše Šafránková bola tiež veľkou divadelnou herečkou - rád by som pripomenul jej pôsobenie v skvelom Krejčovom Divadle za bránou, ktoré bolo v roku 1972 pod nátlakom zrušené. Áno, vždy mi pripadalo, že je v nej prítomné niečo silného a statočného a tiež potreba ísť si vlastnou cestou. Vďaka za všetko, čo nám rozdala," uviedol.


Vo veku 68 rokov zomrela česká herečka Libuše Šafránková (AKTUALIZOVANÉ)
Vo veku 68 rokov zomrela česká herečka Libuše Šafránková, známa ako Popoluška z filmovej rozprávky Tři oříšky pro Popelku. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | tasr