Dag Daniš: Zameranie vakcinačnej kampane na deti je zvrátené
11 | 06 | 2021 I Peter Sulek
V aktuálnom komentári si Daniš zobral na mušku vakcinačnú kampaň a jej zvrátený pokus docieliť zvýšenie zaočkovanosti obyvateľstva cez očkovanie malých detí. Experimentálnymi vakcínami.

Minulý týždeň Európska lieková agentúra rozhodla o podmienečnom schválení vakcíny Pfizer pre deti od 12 rokov. Po týždni máme v plnom prúde kampaň na očkovanie detí. Ide o spornú kampaň, píše na úvod Daniš.

Situácia je podľa neho absurdná. Rizikové skupiny, hlavne starší ľudia, sú očkované len čiastočne. A nábor na vakcináciu sa zameriava na mladých a najnovšie na deti, teda na tých, ktorí určite nie sú pri ochorení covid rizikovou skupinou.
Obetujeme naše deti?

A Daniš uvádza aj dôvod. Myslí si, že keďže sa nedarí naplniť zámer očkovať 70 percent populácie, pravidlá sa uvoľňujú tak, aby boli masovo očkované aj deti. V záujme údajnej kolektívnej imunity. O kolektívnej imunite, respektíve imunite stáda sa už mnohí odborníci vyjadrujú ako mýte, ktorý reálne neexistuje.

Nová štúdia tvrdí, že imunita stáda je mýtus a krajiny, ktoré sa na ňu spoliehajú, si vybrali nesprávnu stratégiu
Imunita stáda môže byť neefektívnou taktikou pri riešení problému Covid-19, varoval nový výskum, ktorý spochybňuje stratégiu niekoľkých krajín vrátane Švédska, informuje portál RT. Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Ak by sa to dialo pre extrémne nebezpečnú chorobu, ktorá vo veľkom ohrozuje aj mladých, a ak by boli dostupné takzvané konvenčné vakcíny (preverené desaťročiami používania), bolo by to v poriadku. No v situácii, keď očkovanie celkom novými a krátko testovanými typmi vakcínami odmietajú aj samotní lekári, je zameranie vakcinačnej kampane na deti zvrátené. Hlavne ak nepatria medzi tých, ktorých vážne ohrozuje Covid-19, pokračuje komentátor.
Väčšina slovenských lekárov vakcínu odmietla

A uvádza aj niekoľko veľmi zaujímavých faktov: "K aprílu 2021 odmietli nové GMO a mRNA očkovanie približne dve tretiny slovenských lekárov. Zdržanlivé postoje medzi lekármi vidíme aj v zahraničí. Nie preto, že by boli antivaxeri. Jednoducho preto, lebo sú opatrní pri niečom, čo nazývajú experimentálne očkovanie, kde sa nedajú odhadnúť dlhodobé vedľajšie následky každoročnej vakcinácie. Netlačia sa do prvej línie."

"Preto do nej tlačíme deti? Aby nám napĺňali plánované „počty“?" pýta sa celkom logicky Daniš.

Právnik Weis šokuje: „Vakcíny“ ktorými očkujú ľudí sú neregistrované a iba na núdzové použitie! (VIDEO)
Advokát Peter Weis je známy tým, že jeho názory nekorešpondujú s tými, ktoré nám predostiera vláda. A to najmä ohľadom vakcinácie ľudí proti koronavírusu. Naposledy sa zviditeľnil oznámením, že v jeho kancelárii neposkytnú služby... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Keď pravidlá, odbornosť a morálka idú bokom

Pri nových, podmienečne schválených liekoch a vakcínach, ktoré prešli len obmedzeným testovaním a za ktoré výrobca neručí, platí staré jednoduché pravidlo: mali by sa používať hlavne pri rizikových skupinách. Teda tam, kde sa očakáva, že prínosy prevážia nad prípadnými rizikami. Pri nábore na očkovanie detí sa toto pravidlo ignoruje, upozorňuje.

Myslí si, že očkovacej stratégii by nezaškodilo prehodnotenie. Vrátane hlbších dátových analýz, koľko seniorov je očkovaných, aké skupiny ľudí mali pri jednotlivých typoch vakcín vážnejšie následky, koľko lekárov je očkovaných (ministerstvo na naše otázky ani po týždni neodpovedalo). Až potom, po priebežnom hodnotení vakcinácie a jej prípadných rizík, by sa podľa neho mali robiť nábory pre masové očkovanie detí.

"Takisto by veci prospela aj otvorenejšia odborná a verejná diskusia. Bez odsudzovania kritikov. Kritika predsa pomáha odstraňovať riziká a problémy – a zvyšovať nároky na bezpečnosť," hovorí Ďaniš.

A pridáva ďalší trefný postreh, keď hovorí, že namiesto ochrany rizikových skupín a otvorenej debaty tu máme plochú kampaň, ktorá mladého „spotrebiteľa“ presviedča, že vakcína = letenka na Rodos.

A namiesto argumentov lekárov (aj tých zdržanlivých) počúvame výzvy Gizky Oňovej.

Dag Daniš: Meno Jána Kuciaka bolo zneužité liberálmi. Čaputovú vytvoril aj Soros
Novinár Dag Daniš pre konzervatívny denník Postoj okomentoval pochybné propagandistické aktivity Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK). Zakladal ho popredný konšpirátor Arpád Soltész. Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Peter Sulek