Valášek o hlasovaní za odvolanie Mikulca: Koaličné hádky sú pre Fica záchranou a darom z nebies
10 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Poslanec NR SR Tomáš Valášek stráca dôveru vo vládu, a nie prvý krát. Na svojom facebookovom účte zverejnil príspevok, v ktorom prezradil, že za odvolanie šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca nezahlasuje. Dôvod? Chce, aby Ficovi kumpáni ostali vo väzení!


Opozícia požaduje odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Za to však nebude hlasovať diplomat Valášek, ktorý v marci oznámil svoje vystúpenie z koalície a vzdanie sa postu predsedu Výboru NR SR pre európske záležitosti. Odradil ho Matovičov nákup neregistrovanej ruskej vakcíny proti COVID-19 Sputnik V. Jeho vtedajšia strana Za ľudí však v koalícii zotrvala, a tak Valášek prešiel do Progresívneho Slovenska.

Teraz ho súčasná vláda sklamala druhý krát. "Tá neslávna správa SIS sa nedá interpretovať inak ako tak, že buď kolosálne zlyháva časť polície, alebo samotná tajná služba. Obe, samozrejme, kontroluje koalícia. Táto istota - že minimálne jedna zo základných inštitúcii štátu sa zvrhla - je deprimujúca. Vláda ako taká rýchlo stráca moju dôveru," sťažoval sa na Facebooku.

Zrada v koalícii: Poslanci Sme rodina sa prikláňajú k návrhu opozície na odvolanie ministra Mikulca
08 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Radšej rozvrátený štát ako Fico

Za Mikulcom však Valášek stojí. "Dôvod, prečo nie som za odvolanie ministra, je jednoduchý. Nejdem pomáhať Ficovi dostať jeho kumpánov von z väzenia. SMER má úplne jasno v tom, prečo chce ministra odvolať. Chce zastaviť vyšetrovanie zločinov predošlej vlády. Zároveň sa snaží posilniť dojem, že v tomto štáte nefunguje právo a spravodlivosť, aby boli prípadné rozsudky voči napomáhačom a členom Ficovej vlády zamietnuté súdom v Štrasburgu. V tomto nech so mnou nerátajú," zdôraznil.

Podľa Valáška je najväčším nešťastím to, že Ficovi hrajú prešľapy súčasnej vlády do karát. "Tým jej nechcem uprieť snahu napraviť krivdy ten predošlej. Som presvedčený, že väčšina poslancov koalície to myslí s právom a spravodlivosťou úprimne. Ale spôsob, akým sa lídri strán a ministri pustili do seba, očierňujúc inštitúcie štátu, ktoré momentálne vedú, je pre Fica darom z nebies a záchranným pásom," skonštatoval Valášek.

Fico: Mikulec mal skartovať dokument týkajúci nezákonného nakladania s financiami
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mal v roku 2012 skartovať dokument týkajúci sa nezákonného nakladania s financiami vojenského spravodajstva. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Smer-SD Robert Fico. Jediným motívom na... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | tasr