Najvyšší súd predĺžil Kičurovi väzbu do 21. októbra (AKTUALIZOVANÉ)
10 | 06 | 2021 I tasr

Najvyšší súd (NS) SR predĺžil väzbu pre bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR Kajetána K. do 21. októbra 2021.


TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dodala, že súd na základe sťažnosti prokurátora zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, ktorý mu pôvodne predĺžil lehotu trvania väzby do 21. augusta.

Senát 4T NS SR o tom rozhodol v stredu (9. 6.). "Na podklade sťažnosti prokurátora, zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie ŠTS Banská Bystrica v časti predĺženia lehoty trvania väzby a sám rozhodol tak, že u obvineného JUDr. Kajetána K. predĺžil lehotu trvania väzby do 21. októbra 2021," spresnila hovorkyňa. Kajetán K. je v kolúznej väzbe od vlaňajšieho apríla, trvať mala pôvodne do 21. júna.

Kajetán K. je stíhaný za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v súbehu s pokračovacím zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Trestné konanie pre medializované informácie o pochybeniach SŠHR pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a kúpe bytov na Konventnej ulici v Bratislave začala Národná kriminálna agentúra v marci 2020. Kajetán K. odmietol obvinenia súvisiace so zmluvami SŠHR, ako aj podozrenia spojené s dvoma bytmi, ktoré kúpil jeho syn.

Fico: Mikulec mal skartovať dokument týkajúci nezákonného nakladania s financiami
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mal v roku 2012 skartovať dokument týkajúci sa nezákonného nakladania s financiami vojenského spravodajstva. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Smer-SD Robert Fico. Jediným motívom na... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | tasr