Exkandidát OĽANO zúri: Dáva Matoviča a Hegera na súd
10 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Tak toto určite nečakal. Pred voľbami jeho menom a reputáciou medzi obyčajnými ľuďmi nepohrdli. Po voľbách sa mu otočili chrbtom.


Známy advokát, ktorý dokonca kandidoval na sudcu Ústavného súdu, odborník na IT, franchisové právo, medzinárodné investície, nekalé súťažné konanie a na ochranu ľudských práv Stanislav Irsák šíril dobré meno OĽANO a veril, že chcú niečo v našej krajine zmeniť. Tvrdo sa vraj mýlil, píše portál eReport.sk.
Bude to riešiť Európsky súd pre ľudské práva

Dnes však zakročil. Poslal sťažnosť na Európsky súd pre ľudské práva. Aké má dôvody?

Irsák je už v Matovičovom hnutí na čiernej listine, a to napriek tomu, že ho pred voľbami aktívne zapájali do diania. „Minulý rok po tom čo sa zostavovala vláda bolo všetko v rozpore s deklaráciami a s tým čo sa hovorilo pred voľbami. Poslal som otvorený list celému vedeniu a kandidátom,” prehovoril advokát o zákulisí.

Spor v koalícii sa vyhrocuje! Mikulec a Pčolinský si idú po krku v priamom prenose
Viaceré opozičné strany podali návrh na odvolanie minister vnútra Romana Mikulca. Ten mu bude čeliť budúci týždeň v parlamente. No prekvapujúce je, opozičný návrh už avizoval podporiť aj koaličný poslanec Peter Pčolinský zo Sme rodina. Ako vidieť,... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Odpísali ho

„Sto ľudí bolo na kandidátke, ktorí behali s pánmi po mítingoch a vešali plagáty. Po voľbách sa zavreli a všetkých ľudí, čo im neboli po chuti odpísali, nebavili sa s nimi nedvíhali telefóny. Ani do ničoho ich nezapojili," vysvetľuje Irsák.

Irsák napísal, že to považuje za zneužitie ľudí, ktorí boli naozaj obyčajní ľudia. Je zhrozený z radikálneho obratu: „Ako sa môžu dať do vlády s ľuďmi, ktorých pred voľbami naháňali? A ako môžu uzatvoriť zmluvy o predaji zbraní, ktoré dva roky pred tým kritizovali? Spravili tak dva dni po ustanovení vlády," hovorí advokát.

Všetko im v liste vytkol. Čakal čo sa bude diať. Nič zásadné sa neudialo. Jeho list odignorovali, ale po čase ho pozvali do rekreačného strediska ministerstva vnútra: „Odmietol som tam ísť, a to bolo všetko. Nepáči sa mi ako zneužili ľudí na kandidátke pre seba a vôbec im neumožnili zapojiť sa do vládnutia. Zavreli sa o vôbec nám nedovolili sa zapojiť.”

Virologička Zelená: Očkovanie ľudí po prekonaní Covid-19 je nezmyselné. S očkovaním detí by som bola veľmi opatrná!
Hana Zelená je uznávaná česká virologička. V príspevku, ktorý prináša portál 40Plus prináša názor na očkovanie tých, ktorí Covid19 prekonali a majú imunitu. Tvrdí, že očkovanie pre nich nemá žiadny zmysel a zbytočne sa vystavujú riziku nežiadúcich... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ozval sa len Heger

Po čase sa s ním aktuálny premiér chcel podľa jeho slov spojiť. Bolo to však len na oko: „Pán Heger mi potom volal či som už vypustil paru, či som v pohode, že to bude riešiť. Takto si ma posúval asi rok. Napísal stretnime sa."

Niekoľkokrát aj advokát stál pred úradom vlády, no keď tam prišiel, nikto nedvíhal telefón. Rozhodol sa nedať so sebou zametať a zakročil. „Poslal som sťažnosť na Európsky súd pre ľudské práva. Pre charakter strany a názov, ktorý zneužíva ľudí."

Plánoval poslať podnet aj na Generálnu prokuratúru: „Všade majú svojich ľudí. To nemá zmysel. Treba to riešiť mimo tejto krajiny.”

Blaha: "Vláda vyhodila milióny do kanála, sabotovala Sputnik, a teraz chce robiť pokusy na deťoch!"
Vláda by mala okamžite odstúpiť, vyzýva poslanec parlamentu za stranu Smer-SD Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. "Vyhodili milióny do kanála a nechali sabotovať ruskú vakcínu, len aby sa zapáčili Američanom a ich konkurenčnej vakcíne. Perfektné! A... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Vybrali si iba "vhodných"

Podľa Irsáka zobrali do Národnej rady iba tých “vhodných” čo si zaplatili silnú mediálnu kampaň: „Mnohí chceli pracovať, sú oveľa väčší odborníci ako tí, čo sú vo vláde a ani ich nezapojili.”

Považuje to za zneužitie pasívneho volebného právo: „Mal by som mať právo podieľať sa na výkone alebo stať sa jej členom. Mnohých využili a dnes sú pre nich nikto. Z morálneho pohľadu aj z pohľadu práva si nezaslúžia pokračovať. Nehovoriac o tom ako ho vykonávajú,” uzavrel Irsák.

Belousovová: "To, čo teraz predvádza tzv. "vyspelý západ" je už totálne pokrytectvo!"
"Vážení západní demokrati! Svoje hriechy koloniálnej minulosti spojené s otroctvom a drancovaním neodčiníte tým, že budete do rolí historických postáv belochov obsadzovať vo filmoch černochov. Ani tým, že budete pri rôznych príležitostiach kľačať... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová