V šľapajach Fica: Národná banka kúpila Kažimírovi luxusný mercedes, objednal ho Fleischer z kauzy Očistec
09 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Za sumu 75 000 eur kúpila Národná banka Slovenska svojmu guvernérovi a exministrovi financií Petrovi Kažimírovi luxusné vozidlo, informuje Pluska.


Banka nakúpila priestranné vozidlo značky Mercedes minulý rok. Podobné využíval aj Kažimírov predchodca expremiér Robert Fico. Banka sa síce vyjadrila, že nákup tohto vozidla išiel cez verejné obstarávanie, podľa informácií Plusky je však evidentné, že táto zákazka bola ušitá na mieru na vopred vybrané vozidlo.

„Vozidlo je vo vlastníctve NBS a je určené na plnenie jej úloh. Bolo zakúpené v novembri 2020 ako výsledok verejného obstarávania z dôvodu obmeny opotrebovaných vozidiel zakúpených v rokoch 2010, 2012,“ uviedol hovorca banky Peter Majer pre Plusku.

Kažimír si tak užíva luxusnú výbavu Avantgarde. Tento interiérový dizajnový balík dodáva interiéru vozidla individuálny a exkluzívny vzhľad. Guvernér má dokonca na prednej maske vozidla a za čelným sklom majáky.

Slučka okolo Smeru-SD a jeho ľudí sa pomaly uťahuje. Ruku na nej drží kajúcnik Makó
Zadržaním Ľudovíta Makóa akoby sa otvorila pomyselná Pandorina skrinka, z ktorej odrazu začali vypadávať kostlivci zapojení do obrovskej mašinérie spojenej s úplatkami a páchaním najrozličnejšej trestnej činnosti. Čo je však najdesivejšie, takmer... Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Mercedes objednal člen policajnej skupiny Bödöra

Objednávku vozidla podpísal riaditeľ odboru technických služieb Martin Fleischer, ktorý sa v minulosti priznal ku korupcii. Polícii totiž podrobne opísal, ako primal úplatky od Jozefa Brhela, oligarchu Ficovej strany Smer-SD.

Niekdajší odsúdenec Fleischer bol tiež sprostredkovateľom úplatku 400-tisíc eur, ktorým si skupina telekomunikačných firiem chcela u notoricky známych Bödörovcov kúpiť ukončenie vyšetrovania podvodov v súvislosti s DPH. „Priniesol tieto peniaze v športovej taške do reštaurácie Towers na Bajkalskej ulici a tú mi podal pod stolom,“ uviedol kajúcnik Ľudovít Makó pred časom s tým, že Fleischera odmenili desiatimi percentami, teda sumou 40 000 eur.

OĽaNO ako novodobé NSDAP: Úrady začali riešiť Matovičove sympatie k Hitlerovej strane
Europoslanec Milan Uhrík podal trestné oznámenie na expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) za údajné sympatie k NSDAP. Teraz z uznesenia prokurátora Úradu Špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorý exkotlebovec zverejnil na... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Tibor Sipos