Texas zakazuje Covid pasy. Požadovať ich bude porušením osobnej slobody
09 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Guvernér Texasu Greg Abbott podpísal návrh zákona, ktorý zakazuje používanie očkovacích pasov. Trvá na tom, že Texas musí zostať úplne „otvorený“. Požadovať pas pri akejkoľvek príležitosti bude porušením individuálnej slobody, informuje portál RT.


Ide o osobnú slobodu

„Texas je otvorený na sto percent. Texasania by mali mať slobodu ísť tam, kam chcú, bez akýchkoľvek obmedzení alebo požiadaviek,“ uviedol Abbott vo svojom tweete pred pondelkovým podpisom zákona.




Guvernér dodal, že legislatíva zakazuje akýmkoľvek obchodným alebo vládnym subjektom „vyžadovať očkovacie pasy alebo akékoľvek informácie o očkovaní.“

Spoločnosti, ktoré budú konať v rozpore s novým zákonom, môžu mať zrušené štátne zmluvy a podľa časopisu Texas Tribune môžu prísť o vládou vydané licencie alebo prevádzkové povolenia.

Teória úniku koronavírusu z laboratória je vierohodná, tvrdí tajná správa USA
Americké Národné laboratórium Lawrence Livermorea v tajnej správe z vlaňajšieho mája uviedlo, že hypotéza o možnosti úniku vírusu COVID-19 z čínskeho laboratória znie vierohodne a je potrebné ju detailnejšie prešetriť. Napísal to denník The Wall... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Návrh zákona stanovil, že podniky budú mať naďalej povolené vyšetrovať samotný koronavírus a implementovať „protokoly na kontrolu infekcie“.

Hoci Abbott už v apríli podpísal výkonný príkaz s podobným účinkom, vďaka pondelňajšiemu podpisu zákona je Texas najnovším štátom, ktorý zakazuje tieto preukazy so súhlasom zákonodarcov.
Zákaz očkovacích pasov

Zatiaľ čo Utah aj Arkansas zakázali vládnym agentúram vyžadovať dôkaz o očkovaní, iné ako Alabama, Indiana, Iowa a Severná Dakota priamo zakázali očkovacie pasy.

Chystajú nám „páni sveta“ na júl celosvetový kolaps?
Svetové ekonomické fórum Davos má na júl 2021 naplánovanú vojnovú hru, ktorá má „simulovať“ zablokovanie celosvetovo životne dôležitých dodávateľských reťazcov. Pričom práve táto organizácia „prorocky“ nacvičovala covid pandémiu už niekoľko... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič


Guvernéri GOP (Grand Old Party - republikánske strany, pozn. red.) opakovane označili pasy s vakcínami za nebezpečné pre osobnú slobodu. Guvernér Floridy Ron DeSantis, bol medzi prvými, ktorí zakázali pasy prostredníctvom výkonného nariadenia.

Uviedol, že majú „obrovské dôsledky na súkromie“ a dodal, že nebude nútiť obyvateľov, aby „poskytli dôkaz očkovania, len aby mohli žiť život normálne.“

Takmer polovica všetkých Texasanov dostala najmenej jednu dávku vakcíny proti koronavírusu, hoci iba asi 36% populácie štátu bolo úplne imunizovaných.

V americkom štáte Washington ponúknu ľudom za očkovanie proti covidu marihuanu
V americkom štáte Washington ponúknu občanom za to, že sa dajú zaočkovať proti koronavírusu, zadarmo jeden marihuanový joint (cigaretu). Kampaň s názvom "joint za očkovanie" má ľudí motivovať k tomu, aby sa dali zaočkovať, informovala agentúra... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | tasr