Redaktor portálu Refresher chcel uraziť Harabina, poslal drzé otázky. Odpoveď ho určite schladila 
09 | 06 | 2021 I Petra Demková

Redaktor Refreshera chcel uraziť Š. Harabina. Poslal mu drzý email s otázkami. Vraj píše článok o konšpirátoroch... Harabin sa nedal vyviesť z miery. Čelkovi odpísal, že zásadne neklame a preto vyhráva všetky súdne spory.


Štefan Harabin celú svoju odpoveď redaktorovi Refreshera zverejnil na svojej sociálnej sieti, aby predišiel manipulácii so svojimi odpoveďami.
Otázky redaktora Refreshera

Redaktor liberálne zameraného portálu pre mladých, Refresher, napísal Štefanovi Harabinovi správu v tomto znení: „Píšeme článok o konšpirátoroch na Slovensku a nakoľko viacero Vašich výrokov bolo označených policajtmi, alebo odborníkmi za nepravdivé, oslovujeme aj Vás. Zároveň ste spájaný s nabádaním občanov, aby nedodržiavali pandemické opatrenia počas protestov 17. novembra. Na svojej sociálnej sieti ste ešte pred troma rokmi uverejnili príspevok v ktorom sa píše, že 1. júla toho roku má prísť 11 000 migrantov na Slovensko, čo už v tej dobe polícia označila za hoax a neskôr sa tak skutočne nestalo.

Harabinove dcéry mali promócie. Oslávili to ako sa patrí. Ignorovali neústavné nariadenia hygienika!
Štefan Harabin s rodinou si nenechali pokaziť významnú rodinnú udalosť. Obe jeho dcéry nedávno skončili vysokoškolské štúdium s vyznamenaniami. Mali promócie a oslávili ich, ako sa na slobodných ľudí patrí. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Petra Demková


Chcel by som sa Vás preto opýtať: 1. Plánujete si v budúcnosti lepšie overovať informácie pred ich zverejnením? 2. Uvedomujete si, že šírením nepodložených tvrdení môžete ľudí zavádzať? Za odpovede ďakujem. S pozdravom, Lukáš Čelka, Redaktor refresher.sk.“
Otázky aj odpovede v plnom znení

Š. Harabin na svojom Facebooku v prvom rade informoval, že zverejňuje v plnom znení otázky aj odpovede. „vzhľadom na, že už v obsahu položených otázok nesporne klamal a sugestívne zavádzal, dávam ako príspevok na svoj status FB jeho otázky aj moje odpovede, aby ho náhodou nepadlo neuverejniť ich v celom rozsahu,“ napísal bývalý minister spravodlivosti.
Harabin má vždy pravdu

A takto Š. Harabin odpovedal redaktorovi na otázky:

1. Plánujete si v budúcnosti lepšie overovať informácie pred ich zverejnením?

„Neuviedli ste ani jedného policajta, alebo odborníka, ktorí označili moje výroky za nepravdivé. V tomto smere Vám iba pripomínam, že napr. Lipšic, Čarnogurský, Mikloš, Žitňanská, Borec, Gál, Kolíková, Bajánková, Švecová, v súdnych sporoch o tom, že Harabin má vždy pravdu, prehrávajú so mnou tuším už 25:0,“ pripomenul bývalý sudca.

„A naposledy aj policajti Kovářik s Podmajerským prehrali po rozhodnutí príslušného prokurátora, ktorý zrušil ich obvinenie mojej osoby akože za nabádanie občanov, aby nedodržiavali pandemické opatrenia počas protestov 17. novembra, ako zjavne nezákonné,“ dodal Harabin.

Harabin na proteste informoval: "Prokurátor mi obvinenie za rúško zrušil a urobil z policajta idiota"
Štefan Harabin sa zúčastnil protestu v Bratislave. Video ho ukazuje obklopeného hlúčikom ľudí, s nimi sa porozprával o porušovanie práva na Slovensku a Covid opatreniach. Stihol prebrať aj agendu LGBTi a prezidentské voľby, v ktorých neuspel. Dôvod... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Petra Demková

Nepodložené tvrdenia

2. Uvedomujete si, že šírením nepodložených tvrdení môžete ľudí zavádzať?

„Na rozdiel od politikov hovorím vždy len a len pravdu. Napokon preto vyhrávam všetky súdne spory, dokonca aj na Štrasburskom súde. Uvedomujete si pán redaktor, že šírením nepodložených tvrdení o mojej osobe zjavne a bez najmenších pochybnosti úmyselne zavádzate ľudí?“ poslal loptičku na redaktorovu stranu kurtu Štefan Harabin.

„Aby ste sa nemohli vyhovárať, že šírením neprávd môžete byť braný na trestnoprávnu zodpovednosť, Vám pripájam pre informáciu znenie skutkovej podstaty trestného činu ohovárania podľa § 373 Trestného zákona ods. 1) Kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý je spôsobilý značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, poškodiť ho v zamestnaní, v podnikaní, narušiť jeho rodinné vzťahy alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. ods. 2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) a spôsobí ním značnú škodu, b) z osobitného motívu, c) verejne, alebo d) v podnikaní závažnejším spôsobom konania. ods. 3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, alebo b) a spôsobí inému stratu zamestnania, úpadok podniku alebo rozvod manželstva,“ ukončil odpoveď redaktorovi bývalý predseda Najvyššieho súdu.

Harabin nazval papagájom novinára, ktorý zverejnil fotografie, ktoré ho ukazujú ako sedí v krčme
Podľa Harabina novinár Plus 7 dní zverejnil typickú mainstreamovú skorumpovanú “investigatívu“. Za posedávanie v pohostinstve sa bývalý minister neospravedlňuje. Ani náhodou. Novinára nazval papagájom. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Petra Demková