Rasistický útok počas živého vysielania s Ivetou Malachovskou: RTVS má čo vysvetľovať!
09 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Neuveriteľné! Primár ružinovskej nemocnice v diskusnej relácii Ivety Malachovskej na RTVS povedal slovo na "n", čo sa všeobecne považuje za rasistický výrok a hanenie černochov, píše Pluska.


V najnovšej epizóde diskusnej relácie RTVS Dámsky klub, ktorú sprevádza moderátorka Iveta Malachovská, bol hosťom chirurg Ladislav Košťál. Ide o lekára, ktorý nedávno vykonával operáciu opernej divy Sisi Sklovskej. Jeho výrok však pobúril celé Slovensko, keď namiesto označenia "černoch" či "Afroameričan" použil tzv. slovo na "n".

Tohto výroku sa Košťál dopustil, keď odôvodňoval vznik karpálneho tunelu. „Napríklad my toho máme strašne veľa, Arabi to nemajú, neg*i to nemajú...,“ šokoval primár v živom vysielaní. Malachovská, samozrejme, tento hanlivý výraz obišla ako keby sa nič neudialo a pod rúškom sa len usmievala a prikyvovala.

Vyjadrenie RTVS

„RTVS odsudzuje akékoľvek náznaky a prejavy rasistického charakteru. Bohužiaľ, v tomto prípade išlo o živé vysielanie, ktoré je charakteristické svojou špecifickou dynamikou. Ďalšie okolnosti vzniknutej situácie preverujeme,“ uviedlo RTVS pre vyššie spomenutý portál.

Dara Rolins naschvál dráždi Slovákov z dovolenky: "Viem, je to slušná provokácia"
Slnečné počasie už síce na Slovensku panuje, more tu však nemáme. Preto mnoho známych osobností v posledných týždňoch vyrazilo do zahraničia. Výnimkou nie je ani Dara Rolins, ktorá navyše rada provokuje, píše Stars24. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Timotej Dudka