Obvinenie zo znásilnenia: Bidenovo ministerstvo spravodlivosti sa prekvapujúco postavilo na stranu  Trumpa
09 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Prekvapenie:  Ministerstvo spravodlivosti administratívy Joea Bidena  sa postavilo na stranu Donalda Trumpa v prípade E. Jean Carrollovej. Carrollová obvinila amerického exprezidenta zo znásilnenia a ohovárania, píše Stern.



Trumpa obvinila zo znásilnenia

E. Jean Carrollová napísala knihu, v ktorej obvinila bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, že ešte v 90-tych rokoch ju znásilnil v šatni obchodného domu. Trump poprel, že by sa s ňou niekedy stretol, a obvinil ju z klamstva. Dnes 77-ročná Carrollová  ešte v roku 2019 odpovedala na to podaním žaloby za ohováranie.



Ministerstvo spravodlivosti sa postavilo na stranu exprezidenta

Ako informuje „New York Times“ („NYT“),  demokratmi vedené ministerstvo spravodlivosti  sa  zastalo bývalého republikánskeho prezidenta Trumpa, nie však vo veci znásilnenia,  ale v súvislosti s jeho vyjadreniami, ktoré sú predmetom  Carrollovej žaloby za ohováranie.


Trump považuje bitcoin za podvod
Bývalý americký prezident vyzval zodpovedné orgány krajiny k veľmi tvrdej regulácii obehu digitálnych peňazí. Trumpa považuje bitcoin za podvod a konkurenciou amerického dolára, ktorý chce stále vidieť ako svetovú rezervnú menu. Uviedol... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Trumpove vyjadrenia sú síce „hrubé a neúctivé“, argumentujú právnici, ale reagoval na obvinenie z osobného zlyhania, ktoré vzápätí vyvolalo pochybnosti o vhodnosti zastávania vysokého úradu. Prezidenti nemôže prekročiť rámec svojho úradu, keď  sa vyjadrujú k údajným pochybeniam v svojom súkromnom živote. Inými slovami, Trump ako prezident konal v rámcoch svojho úradu, keď z Bieleho domu poprel, že by Carrollovú znásilnil.



Obvinenia ho nezbavili

Ministerstvo ale nechráni Trumpa, pokiaľ ide o  obvinenie zo znásilnenia. Politickí pozorovatelia nevylučujú možnosť,  že argumentácia napokon povedie k zamietnutiu Carrollovej žaloby. Podľa Trumpa  sa Carrollovej tvrdenie o znásilnení nezakladá na pravde.


Opitých britských vojakov vyhodili z vlaku v Estónsku. Podľa analytika ich zámerne opil Putin!
Britskí vojaci sa opili pod obraz boží a vystrájali vo vlaku v Estónsku. Z vlaku ich vyhodili a odovzdali vojenskej polícii. Podľa amerického analytika však za všetko môže Putin! O incidente informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Carrollovej žaloba pre ohováranie má už pestrú histróriu. Vlani v septembri Trumpov minister spravodlivosti Bill Barr posunul prípad na spolkový súd, čo jeho ministerstvu umožňovalo, aby exprezidenta zastupovalo v tejto záležitosti.


Krátko pred tým, ako vlani v novembri  nebol opätovne zvolený, spolkový sudca zablokoval snahy ministerstva zasahovať do prípadu. Žaloba Carrollovej sa tak viedla aj naďalej. Ministerstvo sa však odvolalo. Vo Washingtone sa očakávalo, že zmenou v Bielom dome sa konanie ukončí.



Advokáti Carrollovej hovoria o nesprávnej argumentácii

To sa ale nestalo. Ešte v apríli Carrollová vyzvala ministerstvo spravodlivosti, aby neuhýbo. Jej právnici v stanovisku uviedli, že nie je správna argumentácia, podľa ktorej je Trump chránený pred žalobou kvôli svojmu postaveniu prezidenta, uzatvára Stern.


Vyše stovka zamestnancov žaluje nemocnicu v Texase za povinné očkovanie. Nie sme „pokusné králiky“
Až 117 zamestnancov veľkej americkej kliniky sa nechce dať zaočkovať, hoci im za to hrozí strata zamestnania. So žalobou sa obrátili na texaský súd, pretože odmietajú byť „pokusnými králikmi“. Tvrdia, že nemocnica porušuje lekárske etické... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová