Jozef Lenč: Pomstychtivosť Matoviča a mentálne prepojenie medzi ním a jeho ex je dôkazom cesty od OĽaNO do OĽaNO
09 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Od momentu, kedy sa Veronika Remišová uchádzala o miesto predsedníčky strany a po jej úspešnej voľbe vytrvalo pracuje na tom, aby sa zo Za ľudí stal ďalší prílepok k Matovičovmu podnikateľského projektu. A keďže sa ukazuje, že stará láska nehrdzavie, aj Remišovej rozhovor pre konzervatívny denník Postoj je dôkazom jej cesty od OĽaNO do OĽaNO." Citát Jozef Lenč


Politológa Jozefa Lenča zaujal najnovší rozhovor Veroniky Remišovej (Za ľudí) pre konzervatívny denník Postoj. Rozhovor má názov: Kolíková bola súčasťou Ficovho systému. Nechám to na ňu, či zo strany odíde. Remišová v ňom okrem iného hovorí aj o tom, že po vytvorení frakcie nevidí dôvod ďalej traumatizovať stranu mimoriadnym snemom. Svoj názor Jozef Lenč vyjadril na sociálnej sieti.
Veronika Remišová patrí do jadra mentálneho sveta politického podnikateľa z Trnavy

Remišová je podľa Lenča Intelektuálne a politickými zručnosťami na úrovni exposlankýň Mezenskej, Ritomskej a podobne. "Už v čase odchodu od Igora a príchodu k Andrejovi bolo navidomoči zrejmé, že Veronika Remišová patrí do jadra mentálneho sveta politického podnikateľa z Trnavy, píše.

Kolíková odrazu chce diskutovať o súdnej mape. Drgonec jej neverí, ide jej vraj len o milióny
08 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Kiska podcenil pomstychtivosť Igora Matoviča a mentálne prepojenie medzi ním a jeho ex

"Zlé jazyky tvrdia, že sa svojho času pokúšala o menší puč voči svojmu ex (Igor Matovič). Nevyšlo to a uchýlila sa pod krídla prezidentskej strany. Dôverčivý Andrej ju prichýlil v domnienke, že príchodom aktívnej poslankyne stúpnu nie len preferencie strany, ale aj kvalita politiky Za ľudí," vysvetľuje Lenč.

Andrej Kiska podľa politológa podcenil pomstychtivosť Igora Matoviča a mentálne prepojenie medzi ním a jeho ex. "Tá od začiatku ťahala jeho stranu do sveta, ktorý sa opiera najmä o adorovanie spasiteľskej politiky. Vyčistíme. Potrestáme. Vytvoríme pexeso tých, ktorí skončia v base. Potvrdzujú to aj jej tvrdenia, že Za ľudí vzniklo ako antikorupčná strana, píše.
Matovičovská teatrálna hra na morálku

Matovičovskú teatrálnu hru na morálku podľa Lenča podčiarkuje jej odpoveď na otázku redaktora z denníka Postoj. Pýta sa, či by nebolo politicky najmorálnejšie vyriešiť všetko mimoriadnym snemom, kde by mohla dostať mandát na pokračovanie, ako líderka.

"Čo je morálne na tom, že človek ide do mimoriadneho snemu preto, lebo jedna skupina si po deviatich mesiacoch zmyslí, že sa jej nepáči usporiadanie pomerov v strane po riadnych voľbách? Začne kvôli tomu samovražednú vojnu a ženie celú stranu do mimoriadneho snemu? Aby pokračovala polarizácia? To by bola politická negramotnosť, navyše bez konsenzuálnej dohody. Nie, snem po rozbití strany na frakcie nepovažujem za najmorálnejšie riešenie." píše Jozef Lenč odpoveď Remišovej.
Dôkaz jej cesty od OĽaNO do OĽaNO

"Od momentu, kedy sa uchádzala o miesto predsedníčky strany a po jej úspešnej voľbe vytrvalo pracuje na tom, aby sa zo Za ľudí stal ďalší prílepok Matovičovho podnikateľského projektu. A keďže sa ukazuje, že stará láska nehrdzavie, aj Remišovej aktuálny rozhovor pre Postoj je ďalším dôkazom jej cesty od OĽaNO do OĽaNO," dodáva politológ na záver.

Mainstreamové média si našli novú obeť: Zrazu im prekážajú väzby novinárov so štátnymi činiteľmi?
08 | 06 | 2021 | Tibor Sipos