Uhrík: Súčasná vláda je mentálne indisponovaná a nezvláda ani elementárne riadenie štátu
08 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šéf hnutia Republika Milan Uhrík je tvrdým zástancom Slovenska v Európskom parlamente. V statuse na sociálnej sieti okrem iného poukazuje nielen na covid pasy. A aj na to, že EÚ má byť výlučne hospodárskym spoločenstvom, ktoré je prospešné pre všetky štáty, a nie politickým tyranom.


Hosťom diskusnej relácie televízie TA3 V politike bol aj šéf hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík. I on je veľkým kritikom súčasnej vlády, čo prezentoval aj v statuse, ktorý zverejnil na sociálnej sieti. Podľa neho vláda je (slušne povedané) mentálne indisponovaná a navyše nezvláda ani elementárne riadenie štátu a nieto ešte riadenie krízy.
Ak raz EÚ covid pasy zavedie, už ich tak ľahko nezruší

„Sme proti Covid pasom. Nie je to sloboda v cestovaní, ale povinnosť v testovaní a očkovaní. Odstraňujú aj poslednú výhodu EÚ - možnosť voľného pohybu. Ak raz EÚ tieto pasy zavedie, už ich tak ľahko nezruší. Ak si raz Brusel nejakú kompetenciu vezme, už nikdy sa jej nevzdá!“ varuje europoslanec Uhrík.

Spoločnosť sa má podľa neho snažiť o návrat do pôvodného normálu, nie o vytváranie nového „status quo“ s povinnými očkovaniami, testovaniami, obmedzeniami, zákazmi a covid pasmi ako s novou normou bežného života ľudí. „Obávam sa však, že práve o to mnohým ide. Áno, pri riešení krízy je potrebné počúvať odborníkov, ale nie tých, čo sú previazaní na farmaceutický priemysel. Tí nebudú chcieť nikdy návrat do normálu,“ píše Uhrík.

Podľa neho títo „odborníci“ nepovedia, že Ivermectín funguje alebo že „epidémia sa skončila“. „Budú chcieť testovať, očkovať a predávať respirátory donekonečna. Biznis je biznis,“ konštatuje.


Sputnik je zlý, lebo je ruský a lacný

„Vakcína Sputnik je sabotovaná a je jej politicky krivdené. Je zlá, lebo je ruská a je o zhruba o polovicu lacnejšia ako západné vakcíny, ktorým kazí zisky. Kým Sputnik nechcú dávať ani ľuďom nad 60 rokov, pre ktorých je tiež určený, tak geneticky modifikované vakcíny chcú dávať už aj deťom. Aj tu ide len o politiku a biznis,“ hnevá sa šéf hnutia Republika.

Takýto prístup podľa neho nemá už nič spoločné s „epidémiou“. A to, že Slovensko je oranžovou krajinou, nie je zásluhou súčasnej vlády. „Naopak, zodpovednosťou vlády je to, že hoci sme oranžovou krajinou, do EÚ poslali zlé dáta a napokon sme boli aj tak medzi červenými štátmi. EÚ má byť výlučne hospodárskym spoločenstvom - prospešným pre všetky štáty. Nie politickým tyranom, ktorý ostatným určuje, ako má vyzerať rodina a koľko imigrantov musí kto k sebe prijať,“ konštatuje na záver europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Milan Uhrík: Takéto mafiánske praktiky sú v slušnej spoločnosti neprípustné!
Škandál s tajným stretnutím desiatich najvyšších politikov a funkcionárov v prokuratúre polícii a tajných službách pobúril opozíciu naprieč celým jej spektrom. Rozhodli sa preto iniciovať mimoriadnu parlamentnú schôdzu, čo potvrdil aj Milan... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik