Šokujúci prieskum: Voliči síce najviac veria Hlasu-SD, jeho „matka“ Smer-SDS je však už tesne druhá!
08 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Prieskumy volebných preferencií niektorí politici údajne vôbec nevnímajú, no pre ľudí sú predsa len dôležitým barometrom. Najnovší prieskum ukazuje, že na našej politickej scéne to v súčasnosti naozaj vrie.


Kto by čakal, že na začiatku júna bude v preferenciách voličov na prvých dvoch miestach Hlas-SD a Smer-SDS? Ako ukazuje najnovší prieskum, ktorý si dal urobiť exkluzívne v agentúre ACTLY portál Zoznam, je aj toto možné.

Keby sa konali parlamentné voľby začiatkom júna, s prehľadom by ich s 22,5 percenta vyhral Hlas-SD. Na druhé miesto sa už prepracoval Smer-SDS, ktorému by dalo svoj hlad 14,8 percenta voličov. Až tretia by skončila v súčasnosti najsilnejšia koaličná strana SaS s 11,6 percenta hlasov.

Po voľbách najúspešnejšie OĽaNO už kleslo na štvrtú priečku a svoj hlas by mu dalo 8,3 percenta voličov. Za ním sa umiestnilo Progresívne Slovensko so 7,5 percenta a do parlamentu by sa dostalo aj KDH so 6,3, Sme rodina s 5,5 a Republika s 5,4 percenta. V parlamente by tak bolo osem strán a volieb by sa zúčastnilo 60 percent opýtaných.

Počet mandátov do parlamentu.


Do parlamentu by sa nedostala maďarská Aliancia, ktorá by získala 3,8 a SNS 3,5 percenta hlasov. Za ľudí po vnútorných rozbrojoch klesla až na 3,4 percenta a trojpercentnú hranicu by dosiahla ĽSNS. Dobrá voľba by získala 2,4 a Spolu 0,9 percenta.

 

Nový prieskum. Ivan Bošňák odkazuje najnedôveryhodnejšiemu Matovičovi: Neplačte, bude horšie!
30 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová