Mazurek sa raduje, že jeho strana Republika bude v parlamente. Zatiaľ však predčasne
08 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Bývalý poslanec Kotlebovej strany ĽSNS Milan Mazurek sa v príspevku na svojom facebookom účte raduje, že jeho súčasná strana Republika bude v parlamente. Takéto tvrdenie je však predčasné.

Ďakovný príspevok, ktorý Mazurek zdieľal na Facebooku, napísal ďalší odídenec ĽSNS - Milan Uhrík. "Obrovské ďakujeme! Prvý masmediálny prieskum posiela Republiku do parlamentu," uviedol Uhrík. Na to Mazurek zareagoval slovami: "Už to musia oficiálne priznať aj prieskumné agentúry, Republika bude v parlamente! Sme lídrom vlasteneckých síl a hlas pre Republiku neprepadne," raduje sa Mazurek, ako keby už mal vyhraté.

Do parlamentných volieb však ešte nejaký čas zostáva a zvrtnúť sa to teda môže rôznymi spôsobmi. Koniec koncov, nie je vylúčená ani možnosť, že by Republiku mohla predbehnúť aj bývalá strana Uhríka a Mazureka - ĽSNS, z čoho by najmä po tomto vyhlásení exkotlebovec radosť iste nemal.

Napriek tomu, že podľa Mazureka ide Republika do parlamentu, najbližšie parlamentné voľby budú až v roku 2024, ak, samozrejme, nebudú predčasné. To by však muselo odhlasovať najmenej 90 poslancov, čo sa zatiaľ nestalo.



Uhrík: Súčasná vláda je mentálne indisponovaná a nezvláda ani elementárne riadenie štátu
Šéf hnutia Republika Milan Uhrík je tvrdým zástancom Slovenska v Európskom parlamente. V statuse na sociálnej sieti okrem iného poukazuje nielen na covid pasy. A aj na to, že EÚ má byť výlučne hospodárskym spoločenstvom, ktoré je prospešné pre... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik