Minsk: Sankcie proti Belavii sú pokusom o nepriateľské prevzatie trhu
07 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Sankcie proti Belavii treba považovať za pokus uškrtiť bieloruského leteckého dopravcu a prevziať trh, uviedol v sobotu v televíznom rozhovore pre kanál ONT Artem Sikorsky, vedúci leteckého oddelenia bieloruského ministerstva dopravy.


"Prebieha proces uškrtenia. Povedané na rovinu tieto sankcie sú nepriateľským prevzatím trhu a podnikania dopravcu, ktorý sa na týchto udalostiach nezúčastnil (núdzové pristátie letu spoločnosti Ryanair, pozn.  TASS)," povedal Sikorski.
Neuvážené rozhodnutie

Podľa Sikorského „​​napriek akýmkoľvek medzinárodným dohodám, ktoré sú založené na falošných správach o odpočúvaní lietadla, boli prijaté neuvážené neprofesionálne rozhodnutia, ktoré sú v rozpore s medzinárodnými požiadavkami“.

Osobné lietadlo írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair, ktoré 23. mája uskutočnilo let z Atén do Vilniusu, bolo nútené núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v Minsku po oznámení bombovej hrozby na palube lietadla. Na sprevádzanie dopravného lietadla bola vyslaná posádka rýchlej reakcie stíhacieho lietadla MiG-29, objasňuje agentúra TASS.

Obrovský škandál v Bulharsku! Objavili čierny obchod s ľudskými orgánmi. Chudobným odoberali, bohatým dávali
Bulharskom hýbe škandál kvôli nelegálnemu obchodu s ľudskými orgánmi! Podľa tamojších úradov nelegálne operácie uskutočnila jedna z najväčších štátnych nemocníc v Sofii, informuje portál seznamzpravy.cz. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Reakcia na zadržanie lietadla

Následné pátranie v bieloruskom hlavnom meste nenašlo nijaké informácie potvrdzujúce bombovú hrozbu. Bieloruský vyšetrovací výbor začal trestné vyšetrovanie zámerne falošnej správy o hrozbe na palube.

Minsk spresnil, že medzi pasažiermi letu bol Roman Protasevič, v Bielorusku považovaný za extrémistu ako spoluzakladateľ kanálu Nexta na sieti Telegram . Orgány činné v trestnom konaní ho vzali do väzby. Večer lietadlo odštartovalo z letiska v Minsku a neskôr 23. mája pristálo vo Vilniuse.

Po incidente vedúci predstavitelia EÚ zakázali bieloruským leteckým spoločnostiam vstup na letiská EÚ a do jej vzdušného priestoru a vyzvali európskych leteckých dopravcov, aby sa vyhýbali vzdušnému priestoru Bieloruska.

Aj čínska armáda sleduje UFO. A je ohromená nárastom pozorovaní
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková