Rudolf Zajac: Chudobní viac schudobnejú, bohatí iba trošičku. Kam s takou vládou, čo myslíte?
06 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Nielen že nám okliešťujú slobody, opakovane porušovali ústavu počas pandémie. Nikde nevieme presne zistiť, koľko miliárd Eur zatiaľ vláda oplieskala na Covid. Odkedy som dospelý, rozumej od novembra 1989 som veril, že štát v ponímaní politiky na slovenský spôsob je to najhoršie čo nás mohlo postretnúť." Citát Rudolf Zajac


Rudolf Zajac, bývalý minister zdravotníctva je vlastníkom obchodného priestoru, ktorý prenajíma cestovnej kancelárii. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti sa rozpísal o tom, ako to je s preplácaním nájmov.
Na nás by bol hrdý aj Kim Ir Sen

Rudolf Zajac poukazuje aj na to, že nám oklieštili slobody. Nielen v súvislosti s Covid, ale aj čo sa týka 50 dňového moratória pred voľbami. Chýbajú informácie o tom, koľko miliárd eur vláda minula a poukazuje aj na problémy v podnikateľskom sektore.
Od štátu nechcem nič iné, iba aby mi dal pokoj

"Ministerstvo hospodárstva vypísalo nejaké dotácie na nájom. Mám jeden obchodný priestor, v ktorom je v nájme cestovná kancelária. Každému je jasné, že som jej nemohol účtovať ani cent nájmu. Bol som rád, že utiahli energie a služby," píše Rudolf Zajac.

"Keď ma moja účtovníčka Lucia nabádala, aby som na jeseň podal žiadosti o dotácie, odmietol som. Od štátu nechcem nič iné, iba aby mi dal pokoj. Na jar to spravila sama. Do 48 hodín bol potrebný elektronický podpis dvakrát a musela nahrať plnú prdel papierov do dátovej schránky. Po troch týždňoch nám dotáciu schválili. V podstate by ten papier mal mať charakter vymožiteľnej pohľadávky voči Ministerstvu hospodárstva," vysvetľuje.

Absurdnosť politickej slepoty: Michal Šipoš o strachu z nástupu spravodlivosti
V evanjeliu podľa Matúša (Matúš - 19:14) sa píše: "Nechaj­te deti a neb­ráňte im pri­chádzať ku mne; lebo takých­to je kráľov­stvo nebes­ké." A maličkí aj prichádzajú. Najnovšie napríklad predseda poslaneckého klubu OĽaNO v NR SR Michal Šipoš.... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Chlieb si zaň nekúpite, titani politiky sa ale otĺkajú

"Chlieb si zaň nekúpite. Môžete sa bezmocne pozerať ako sa súčasní titani politiky Matovič a Sulík navzájom otĺkajú. Ani jeden z nich si neuvedomuje, že sedia vedľa seba na haluzi a pília ju od kmeňa," píše.

Rudolf Zajac poukazuje ďalej na to, že za apríl, podal na ministerstvo hospodárstva ďalšiu žiadosť. Žiadal v nej preplatenie nájmu za 18 dní, keď museli byť zatvorení. "Dodnes žiadna odpoveď. A je to už viac ako dva mesiace," píše.
Peniaze mu chýbajú, ale tisícom iným viac. Čo s nimi?

"Čo ale tisícky iných?" Pýta sa. "Vyplácali mzdy a odvody kým na to mali. Mali aj papier z nejakého ministerstva, že dostanú to či ono a nakoniec nedostali nič. Majú iba papier."
Čo s debilitou? Zvýšia dane

"Čo s debilitou? Keď už aj úvery im došli. A nakoniec im nechcú vyplatiť peniaze, lebo dlhujú na odvodoch, ktoré platili zo svojho alebo z úveru," pýta sa.

"Zadlžia nás na štyri generácie a nič iné im neostane ako zvýšiť dane. Neurobia to tak, sa patrí, ale boľševicky. Zdvihnú všetky tri. Priame, nepriame a majetkové. A budú tvrdiť, že iba jednu. Aj to iba mierne. Chudobným dajú nejakú kompenzáciu, ktorá pokryje tak 20% nárastu cien. Chudobní ešte viac schudobnejú a bohatí iba trošičku. Ak vôbec. Kam s takou vládou, čo myslíte?" Končí svoj príspevok rečníckou otázkou.



Výstavba štátnych bytov sa odkladá. Sme rodina stiahla návrh. Koaliční partneri majú výhrady
Sme rodina stiahli návrh zákona o výstavbe nájomných bytoch. Kollárov sľub o nájomných bytoch sa odkladá. Koaliční partneri majú výhrady. Hovoria o porušení koaličnej zmluvy. O novom zákone budú hovoriť lídri aj 7.6., na pondelkovej koaličnej... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová