Je Cichanovská ako idol pseudodemokratov organizátor prevratov na objednávku z USA?
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Je Svetlana Cichanovská "trójskym koňom" Západu na zvrhnutie poľskej vlády? Podpredseda Sejmu Ryszard Terlecký uvažuje týmto smerom  v reakcii na rokovania Cichanovskej s poľskou opozíciou.


"V čase, keď poľská vláda požaduje v Európe podporu slobodného Bieloruska, poskytuje pomoc bieloruským aktivistom, pani Cichanovská súhlasí s účasťou na schôdzke opozície. Tá v Poľsku neuznáva výsledky demokratických volieb, ani legálnosť štátnych inštitúcií," napísal podpredseda Sejmu Ryszard Terlecký. Informuje web prvnizpravy.cz.
Ikona adolescentných aktivistov

Varšavský starosta Rafał Trzaskowski oznámil, že vodkyňa bieloruskej opozície Svetlana Cichanouska bude hosťom Campus Poľska Przyszłość.

Campus Poľska Przyszłość je akcia určená pre ľudí vo veku 18 až 30 rokov. Podľa varšavského starostu má vyberať budúcich opozičných aktivistov a vodcov. Partnerom sú nemecké nadácie, vrátane Adenauerovej nadácie, ktorá je finančne závislá z 99 percent na nemeckej vláde.

Rafał Kazimierz Trzaskowski je poľský politik, starosta Varšavy za Občiansku platformu a politológ.
Cichanovská zneužíva svoj status

"Neviem, aké boli Trzaskowského úmysly, ale bez ohľadu na ne je zasahovanie zástupcov bieloruskej opozície do vnútorného poľského politického sporu neetické. Určite voči tým ľuďom, ktorí bojujú za slobodu. K takýmto situáciám by nemalo dochádzať," napísal vedúci kancelára predsedu vlády Michał Dworczyk na sociálnych sieťach.

Podpredseda Sejmu Ryszard Terlecký okrem iného uviedol: "Ak chce Cichanovská inzerovať protidemokratické opozíciu v Poľsku a zúčastniť sa Campusu, nech vyhľadá pomoc v Moskve. A my podporme bieloruskú opozíciu, ktorá nestojí na strane našich oponentov."

(Medzititulky red. HD.)

Cichanovská otvára „ľudové veľvyslanectvá“ pre Bielorusov v 14 západných krajinách
Bieloruská opozičná predstaviteľka Svetlana Cichanovská začala otvárať takzvané „ľudové veľvyslanectvá“ pre Bielorusov v zahraničí, pričom ide o krok proti súčasnému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Marek Molnár