Erik Tomáš: Pán Matovič by mal veľké problémy, ak by sme mali hmotnú zodpovednosť politikov
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

"Najväčšiu kampaň proti očkovaniu vakcínou Sputnik urobil nedávno práve Igor Matovič" Vyhlásil v relácii TV MA Na telo Erik Tomáš. Pripomenul aj jeho hypotetickú zodpovednosť za milióny, vynaložené na nákup Sputnika.


Erik Tomáš pripomenul nedávnu odpoveď Igora Matoviča na otázku médií, či by sa dal zaočkovať Sputnikom. Vrchný odborník na Sputnik na Slovensku totiž vyhlásil, že sa ním nedá očkovať, lebo „sa potom nedá cestovať do zahraničia“. Efektívnejšiu antireklamu tejto vakcíne nemôže spraviť nikto. najmä, ak ju vyslovil človek, disponujúci automatickými výnimkami.
Hmotná zodpovednosť by sa zišla

Erik Tomáš pripomenul, že máme na Slovensku 200 tisíc vakcín Sputnika. na druhej strane, máme registrovaný záujem necelých 6 tisíc občanov, ktorý by sa ním dali zaočkovať. Lenže, Slovensko záväzne s povinnosťou platby objednalo dva milióny vakcíny z Ruskej federácie. Celková hodnota objednávky je 19. miliónov dolárov.
Našťastie pre Matoviča jeho hnutie sľuby neplní

Hnutie OĽANO chcelo vlani na jeseň predložiť poslanecký návrh legislatívy, ktorou by sa zaviedla hmotná zodpovednosť politikov.

"Aktuálne pracujeme na poslaneckom návrhu zákona, ktorý sa konzultuje aj s príslušnými ministerstvami, osobitne s ministerstvom vnútra. Takýto legislatívny návrh by mal byť predložený poslancami hnutia OĽANO čo najskôr, odhadujem, že v priebehu najbližšieho pol roka," povedal podľa slovensko.hnonline.sk pre TASR predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽANO). Hnutie podľa jeho slov v predchádzajúcich volebných obdobiach takýto legislatívny návrh v parlamente opakovane predkladalo.
Zostáva iba dúfať

V kontexte vyššie uvedeného zostáva iba dúfať, že zákon o hmotnej zodpovednosti bude našim parlamentom v krátkom čase prijatý.

(Medzititulky red.HD.)

Na vrchole pyramídy obrovského škandálu s „kajúcnikmi“ bude stáť Igor Matovič, tvrdí Erik Tomáš
Tajné stretnutie desiatich najvyššie postavených ľudí na Slovensku a tiež utajená správa SIS stále rezonujú na slovenskej politickej scéne. Za to, čo sa dozvedeli z utajenej správy našej tajne služby chce opozičný poslanec Erik Tomáš z Hlasu-SD... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Jozef Uhlarik