V Kanade sa objavila záhadná smrteľná choroba. Nikto nevie príčinu ani liečbu
05 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
V Kanade sa na čerstvé novinové titulky dostala záhadná choroba. Neurologické ochorenie nazývané New Brunswickov syndróm postihlo v posledných mesiacoch desiatky ľudí a zabilo šesť ľudí v regióne, ktorý mu dal meno, informuje portál RT.




Najmenej 48 ľudí vo veku od 18 do 85 rokov, takmer rovnako muži a ženy, trpí nevysvetliteľnou chorobou, ktorá spôsobila rýchle zhoršenie ich zdravia. Zrakové a sluchové halucinácie, strata pamäti, ťažkosti s chôdzou a problémy s rovnováhou patria medzi príznaky záhadného stavu, ktorý údajne doteraz zabil šesť pacientov.
Choroba pomenovaná po provincii

Tento týždeň vláda najviac postihnutej provincie New Brunswick, ktorá sa nachádza na pobreží Atlantiku, zintenzívnila svoje úsilie pri riešení ohniska. To bolo donedávna zatienené pandémiou koronavírusu.

Na urýchlenie vyšetrovania toho, čo sa označuje ako New Brunswickský klaster neurologického syndrómu neznámej príčiny, bol zriadený výbor odborníkov.

Putin: Naši nepriatelia sa musia zmieriť s tým, že „Rusko je, bolo a bude“!
„Mocnosti, ktoré majú dôveru v svoju silu, si samé vytvárajú problémy. Keďže sú presvedčené, že ich môžu vždy vyriešiť. Príde však čas, keď sa s nahromadenými problémami už nebudú schopné vyrovnať,“ varoval ruský prezident, uvádza... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič


"Objav potenciálne nového a neznámeho syndrómu je strašidelný," uviedla na štvrtkovej tlačovej konferencii ministerka zdravotníctva Dorothy Shephardová z New Brunswicku s tým, že miestni obyvatelia sú z novej choroby "znepokojení a zmätení".
Neznáme ochorenie, neznáma liečba

Zatiaľ čo ľudia v provincii trpeli za posledných pár rokov alarmujúcimi príznakmi, ktoré zrejme pochádzajú z rovnakého neznámeho ochorenia poškodzujúceho mozog, zatiaľ nebola zistená žiadna konkrétna príčina. Odborníci v oblasti zdravotníctva skúmali možné pôsobenie životného prostredia a zvierat, prevláda však neistota.

"V tejto chvíli nič nevieme. Všetko je na stole. Pozrieme sa na všetky možnosti a, dúfajme, že ... dosiahneme nejaké vysvetlenie,” uviedol jeden zo spolupredsedov výboru, doktor Edouard Hendriks. Druhá, doktorka Natalie Banvilleová, pripustila, že ľuďom nemožno dať nijaké rady, ako - alebo či - sa môžu chrániť pred touto chorobou, pretože odborníci neurčili jej pôvod.

"Skúmame. Nemáme žiadne environmentálne príčiny, nemáme genetické príčiny, nemáme žiadne lieky, nemáme nijakú príčinu,“ uviedla Banvilleová.

Obrovský škandál v Bulharsku! Objavili čierny obchod s ľudskými orgánmi. Chudobným odoberali, bohatým dávali
Bulharskom hýbe škandál kvôli nelegálnemu obchodu s ľudskými orgánmi! Podľa tamojších úradov nelegálne operácie uskutočnila jedna z najväčších štátnych nemocníc v Sofii, informuje portál seznamzpravy.cz. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Neznáme príčiny

Skúmajú sa všetky možnosti vrátane kontaminácie toxínmi, baktériami alebo vírusmi.
V snahe zistiť záhadu bol zdravotníckymi odborníkmi vypracovaný rozsiahly dotazník. Bola tiež otvorená špeciálna klinika na diagnostiku a liečbu podozrivých prípadov.

"Je to stále veľký šok," uviedol pre kanadskú CTV News Luc Leblanc, ktorému diagnostikovali neznámy syndróm. "Nikdy som nedostal žiadne odpovede, ktoré som hľadal, ani ako sa mám s tým vyrovnať, ani ako si predĺžiť život," uviedol 41-ročný muž.

Trpí problémami s koncentráciou a stratou pamäti a svoj stav opísal ako „tikajúcu bombu“. " Nevieš, koľko máš času," povedal Leblanc.

Ruský "Mir-19" zastaví množenie koronavírusu?
V prípade vakcíny „Mir-19“ sa ňou neočkuje, ale zastavuje sa množenie korovavírusu v bunkách. Možné je to vďaka malým sekvenciám RNA, ktoré sa viažu na genóm vírusu a bránia tak jeho množeniu, píše Snanews. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Život ďalšej pacientky rozvrátila aj záhadná porucha mozgu. Gabrielle Cormierovej, ktorej neurologické príznaky zahŕňajú problémy so zrakom a náhle poruchy chôdze aj státia, diagnostikovali poruchu vo veku 20 rokov. „Neviem čítať, čo je škoda, pretože veľmi rada čítam. Nemôžem sa pohnúť ... predtým som bola veľmi aktívna,“ vysvetlila pre Správy CTV.
Počet postihnutých narastá

Chorobu prvýkrát spozoroval v Novom Brunswicku v roku 2015 miestny neurológ Alier Marrero. V priebehu rokov sa objavilo viac pacientov, ktorí okrem iných porúch vykazovali podobné príznaky demencie a zvláštnych pohybov svalov.

Keď počet postihnutých ľudí začal narastať, lekár dospel k záveru, že má do činenia s niečím, čo sa predtým v lekárskom svete nepozorovalo, a spustil poplach.

Brusel plánuje centrálny digitálny archív pre všetky občianske preukazy a dokumenty občanov EÚ
Európska komisia chce zaviesť európsky systém digitálnej identifikácie. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Potenciálny súbor prípadov bol oficiálne identifikovaný v decembri 2020. Správy o záhadnej chorobe sa však dostali na verejnosť až potom, čo v marci tohto roku uniklo interné memorandum vyššieho lekára.

„Od roku 2018 sa každoročne zvyšuje počet prípadov. A my nevieme prečo. Nevieme, čo to spôsobuje. Vieme, že sa to deje a pravdepodobne sa to šíri," povedal Marrero pre denník Toronto Star a varoval, že „sme vystavení niečomu, čomu nikdy predtým.“

Aj čínska armáda sleduje UFO. A je ohromená nárastom pozorovaní
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková